4e Editie LEGO Expositie Rock That Block te Waregem

De vierde editie van de succesvolle LEGO® expositie Rock That Block te Waregem komt er weer aan!

Wie AFOLs UNITED (voorheen LCC) kent, weet dat elke expositie die wij organiseren, weer ietwat anders is. Wij trachten namelijk de bezoeker elke keer te verrassen met een heel nieuw aanbod aan activiteiten en bezienswaardigheden!

Dit jaar zullen wij een ‘community build’ neerpoten die jullie van je sokken zal blazen! Een oosters tafereel met enorm veel detail waar je dus uren kan naar kijken. Al onze leden namen deel aan dit bouwwerk. Iedereen maakte iets apart, wat we op de expo zullen samenvoegen tot 1 groot geheel!

Ook liefhebbers van minifiguren zullen dit jaar aan hun trekken komen, want we besteden we hier extra aandacht aan. Benieuwd naar resultaat? Kom zeker kijken en laat je onderdompelen in de wondere wereld van het gele mannetje…

DUPLO® viert zijn 50e verjaardag en dat laten we niet zomaar voorbijgaan! Groot en klein kunnen genieten van een DUPLO lay-out van 2x6 meter groot! We dompelen jullie onder in de wondere wereld van de grote blokken voor de kleine handjes. Kijk en beleef, want voor de allerkleinsten (tot 4j) organiseert ToverBlokjes vzw een leuke activiteit, waarbij je een DUPLO geschenk krijgt na afloop.
Ook de grotere kinderen kunnen deelnemen aan een reeks van leuke activiteiten, waarbij ze na afloop een LEGO geschenk ontvangen. Ben jij een echte avonturier? Neem dan zeker deel!

Gewoontegetrouw stellen onze leden en enkele internationale invités hun eigen creaties tentoon. Sets die je in de winkel kan kopen zal je tijdens de expositie niet zien, enkel eigen creaties! Stuk voor stuk pareltjes, waar uren werk en vaak ook duizenden blokjes in verwerkt zitten!

Kijken mag, aankomen niet… maar wie zelf wil bouwen kan dit jaar in première kennis maken met de gigantische LEGOTHEEK van ToverBlokjes vzw. Meer dan 120 LEGO sets staan ter beschikking voor het publiek om te bouwen. Wie deelneemt krijgt na afloop een LEGO geschenkje* mee naar huis. (*Zie voorwaarden ter plaatse) De LEGOTHEEK geeft een moment van rust en concentratie en de vrijwilligers van ToverBlokjes leggen jullie graag uit hoe zij door middel van LEGO kinderen in een kwetsbare situatie kunnen helpen. (www.toverblokjes.be)
Wie zijn eigen fantasie de vrije loop wil laten, kan terecht in onze ruime DUPLO en LEGO speelhoek. Duizenden blokken zijn ter beschikking voor jong en oud.

Mama en papa kunnen terwijl genieten van een glaasje wijn of een heerlijk streekbiertje in de cafetaria. Kleine honger? ToverBlokjes verkoopt hot dogs voor haar goede doel!
Ben je op zoek naar een leuk LEGO geschenk? Mis je nog een minifiguur in jouw collectie? Heb je nog losse onderdelen nodig voor jouw eigen creaties? Dit jaar zal er heel wat verkoop opgesteld zijn met verkopers uit België en zelfs van over de grens! Nieuw of tweedehands, voor elk wat wils!
Wie graag kans wil maken op een leuke prijs, kan deelnemen aan onze tombola’s. Mooie prijzen en de opbrengsten gaan integraal naar ToverBlokjes vzw.
Ook voor de scholen in Vlaanderen organiseren wij dit jaar een leuke uitdaging, waarbij een gigantisch pakket aan LEGO sets te winnen valt! Wil jouw school hier graag meer over weten, mail dan naar contact@afolsunited.com.

De zaal is gemakkelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers, de parking is gratis.

‘Rock That Block WAREGEM 2019’ wordt ook dit jaar weer een enorm succes! We hopen jullie opnieuw talrijk te mogen verwelkomen!

Meer info:
www.facebook.com/RockThatBlock
www.rockthatblock.be
Waar:
OC Nieuwenhove – Kerkhofstraat 30; 8790 Waregem
Inkom:
3€ p.p. (vanaf 5 jaar)

TOVERBLOKJES VZW
LEGO is niet alleen een leuk speelgoed, maar ook educatief, creatief en therapeutisch. Bij ToverBlokjes zijn we ons hier al lang van bewust en daarom willen wij graag zoveel mogelijk kinderen de kans geven om dit prachtige bouwblokje te kunnen ontdekken en benutten. Met onze ToverBlokjes vzw hebben wij momenteel 3 belangrijke doelstellingen:

1- Het organiseren van Play-Days in tehuizen/internaten voor kinderen die tijdelijk of permanent niet meer in hun thuissituatie kunnen verblijven.
2- Het voorzien van LEGO voor kinderen in een gezin dat het financieel moeilijk heeft.
3- Het schenken van LEGO aan gehospitaliseerde kinderen.

www.toverblokjes.be

AFOLs UNITED
AFOLs UNITED is een door LEGO® erkende club, die de focus legt op het gezellig samen-zijn en uiteraard het maken van creaties met ons favoriete bouwblokje.
We zijn een kleine groep van enthousiaste bouwers die graag op een positieve en constructieve wijze onze passie wensen te delen met elkaar. Onze bijeenkomsten staan in het teken van bouwen, leren, kennis delen en dat door het gezellig samen zijn in het clublokaal (The Brick Base) of heerlijk thuis. Het is daarna een echte kick om het publiek via onze exposities te kunnen laten kennis maken met de bouwwerken die we individueel of in groep gemaakt hebben. Van kleine vignettes tot grote diorama’s, we zien het allemaal zitten!

www.afolsunited.com

Type: Persbericht
Naam: Gaetan Burm
Organisatie: AFOLs UNITED
Adres: Tiegemberg 42
Stad: Anzegem
Telefoon: +32484978698