5.000 EURO VOOR ‘1.000 GEZICHTEN VAN MS’

Marnixring Kortrijk Broel steunt project van MS-Liga Vlaanderen

KORTRIJK – Net voor het optreden van Johan Verminnen & Kwartet maandagavond in de stadsschouwbrug heeft voorzitter Stijn Haghebaert van Marnixring Kortrijk Broel een cheque van 5.000 euro overhandigd aan Katrien Tytgat, projectcoördinator van de MS-Liga Vlaanderen. Het bedrag is de opbrengst van het benefietconcert met Johan Verminnen en is bestemd voor het project ‘1.000 gezichten van MS’.

Multiple Sclerose is een aandoening van het centrale zenuwstelsel (de hersenen en het ruggenmerg), die iedereen kan overkomen en vandaag nog altijd niet te genezen is. De diagnose valt meestal als een donderslag bij heldere hemel, niet alleen voor de MS-patiënt persoonlijk, maar ook voor haar of zijn omgeving. Omdat personen met MS worden geconfronteerd met sterk uiteenlopende symptomen, verloopt de ziekte voor iedereen anders. Niet toevallig wordt MS dan ook vaak een aandoening met 'duizend gezichten' genoemd. Het zorgt er ook voor dat rond de aandoening nog altijd veel misvattingen en misverstanden heersen. Via informatie- en bewustzijnscampagnes probeert de MS Liga Vlaanderen daaraan iets te doen. 'De 1.000 gezichten van MS' is een nieuw project, geïnspireerd en gerealiseerd door personen met MS en hun naaste omgeving. Een veelbelovend project dat Marnixring Kortrijk Broel graag financieel ondersteunt.

Marnixring Internationale Serviceclub vzw is genoemd naar Philips van Marnix, heer van Sint-Aldegonde, een 16de-eeuwse schrijver, diplomaat en medewerker van Willem van Oranje. De organisatie telt een 60-tal ringen (met iets meer dan 1.300 leden) waarvan Kortrijk Broel (opgericht in 1969) een van de oudste is. Naast de algemene doelstelling, de bevordering van de Nederlandse taal en cultuur wars van politieke of filosofische overtuigingen, heeft Marnixring ook een uitgesproken sociale dimensie. Het benefietconcert met Johan Verminnen ten voordele van de MS-Liga Vlaanderen is daarvan een aardig voorbeeld.

Als bijlage foto: Voorzitter Stijn Haghebaert en Johan Verminnen overhandigen cheque aan Katrien Tytgat van MS-Liga Vlaanderen (Foto Tony Decruyenaere)

Type: Persbericht
Naam: Geert Lesage
Organisatie: Marnixring Kortrijk Broel
Adres:
Stad:
Telefoon: 0476 67 63 86