50ste editie van de internationale Betafence cyclocross in Otegem

Naar aanleiding van de jubileumeditie van de Internationale Betafence Cyclocross, wordt het op maandag 15 januari 2018 in Otegem één groot feest.
Het sportieve feest begint reeds om 11 u 30 met de opening van het VIP-evenement waarvoor meer dan 400 genodigden zijn ingeschreven.
Verschillende ex-wereldkampioenen en Belgisch kampioenen zullen hierop ook aanwezig zijn, meer bepaald Roland Liboton, Albert Vandamme, Mario Declercq, Bert Vermeire, Paul Debrauwere alsook drievoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen, Eric Leman.
Zij zullen uiteraard ook aanwezig zijn op de cyclocross zelf vanaf 15 u.

Het echte sportief gebeuren begint reeds vanaf 12 u 30 met de 4de uitgave van de Gentlemen’s Cross (Grote Prijs Laverge Cleaning) waarvoor in 2014 het initiatief genomen werd, mede onder impuls van de burgemeester die zelf ook deelnam aan de 2 eerste edities.
Om 13 u 45 start de cross voor Elitedames (Grote Prijs Stihl) met de verzekerde deelname van Sanne Cant.
Voor het topevenement, zijnde de 50ste editie van de cyclocross voor elite heren, moet er gewacht worden tot 15 u.
Alle tenoren van de huidige cyclocrosswereld zullen aan de start zijn en vermoedelijk wordt het opnieuw een duel tussen Wout Van Aert en Mathieu Van der Poel of loopt een derde hond met het overwinningsbeen weg? Misschien wordt het wel Eli Iserbyt, gewezen Europees kampioen bij de beloften.
Na de aankomst van de elite heren is er, naar aanleiding van deze jubileumeditie, een groot vuurwerk voorzien. Nadien kan het grootse volksfeest verder gezet worden in de reuzetent die opgetrokken wordt op het voetbalveld en waar de alom gekende Jettie Pallettie voor de nodige animatie zal zorgen.
Het is tenslotte algemeen bekend dat er in Otegem na de cyclocross nog tot in de late uurtjes doorgevierd wordt.
Hiervoor kan men terecht in café Belvère en in de verschillende feesttenten.
Kortom, de jubileumeditie wordt een feestdag om niet te missen: er worden immers meer dan 7000 toeschouwers verwacht en indien de weergoden gunstig gestemd zijn, wellicht 10000 toeschouwers.

Marc Doutreluingne
Burgemeester

Type: Persbericht
Naam: Dienst communicatie
Organisatie: Gemeentebestuur Zwevegem
Adres: Blokkestraat 29
Stad: Zwevegem
Telefoon: 056 76 55 40