Avlegem laat federale filters verkommeren in kelder

Op de gemeenteraad van 29 juni informeerde gemeenteraadslid Conny Rogie (N-VA) naar de verdeling van de federale filters die in zelfgemaakte mondmaskers kunnen gestopt worden. Minister Geens had immers verklaard dat deze filters ten laatste op 29 mei aan alle gemeenten geleverd werden.
De burgemeester antwoordde dat ze ergens in de kelder van het gemeentehuis liggen, omdat de meerderheid beslist heeft ze niet te verdelen.
Als mogelijke oplossing voor de verdeelproblematiek repliceerde Conny Rogie daarop dat deze filters bij de Avelgemse apotheken hadden kunnen geleverd worden, zodat deze tegelijkertijd met de federale mondmaskers konden meegegeven worden aan alle Avelgemnaars die dat wensten.

Uiteindelijk werd haar gezegd dat ze haar filters op het gemeentehuis mocht gaan ophalen.
Maar omdat ze niet als bevoorrecht wou overkomen, gaf ze de raad een communicatie dienaangaande naar de inwoners uit te sturen, welk ze nog steeds niet gezien heeft.
Niettemin heeft Conny Rogie zich naar het gemeentehuis begeven, en er de filters voor haar gezin ontvangen.

"Mijn raad aan iedereen die het wenst: ga naar het gemeentehuis en vraag uw filters om in uw zelfgemaakte maskers te stoppen!", aldus gemeenteraadslid (N-VA) Conny Rogie.

Type: Persbericht
Naam: Jan Pille
Organisatie: N-VA
Adres: Bleekveld 11
Stad: 8580 Avelgem
Telefoon: 0473-98 44 13