Ben Weyts investeert € 200.000 in scholen in Zwevegem

ZWEVEGEM - Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert via het Agentschap voor infrastructuur in het Onderwijs (AGION) 200.000 euro in schoolinfrastructuur in Zwevegem. Vlaanderen investeert deze regeerperiode een half miljard extra in schoolinfrastructuur. Die investeringsgolf zal ook in Zwevegem voelbaar zijn. “De minister investeert in de Vrije Basisschool in Moen en de vestiging in de Deerlijkstraat”, aldus gemeenteraadslid en voormalig schepen van onderwijs Johan Rollez (N-VA).

Scholen uit het gemeentelijk, stedelijk en provinciaal en vrij onderwijs kunnen financiële steun krijgen van de Vlaamse Overheid om schoolgebouwen te bouwen of te renoveren. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur. Daarmee investeert minister Weyts deze legislatuur 3 miljard euro in scholenbouw. De focus ligt in de eerste plaats op het secundair onderwijs, waar de noden het hoogst zullen zijn. Maar natuurlijk blijft er ook oog voor de andere noden.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert nu via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) 200.000 euro in schoolinfrastructuur in Zwevegem. Concreet gaat het om 101.000 euro in de vestiging van de Vrije Basisschool in de Deerlijkstraat. “Deze zullen aangewend worden voor verbouwingswerken. Daarnaast investeert de minister nog 97.000 euro in de Vrije Basisschool in Moen, om alle ramen te vervangen”, zo weet Johan Rollez.

“Terwijl er door iedereen hard gewerkt wordt aan de aanpak van de coronacrisis moet ook het reguliere beleid verder gevoerd worden”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “We ijveren voor excellent onderwijs in kwaliteitsvolle schoolinfrastructuur.”

Type: Persbericht
Naam: N-VA Zwevegem
Telefoon: 0477289392