Boeren met toekomst? Voordracht met Sarah Michels op 24 januari

Boeren met toekomst?
't Veerhuis nodigt Sarah Michels uit voor een voordracht met gesprek. Zij is psychologe maar koestert de ambitie bioboerin te worden. Welkom dus op vrijdag 24 januari om 19.30 uur (welkom vanaf 18.30 uur) in het Damiaancentrum, Aalbeeksesteenweg 13 te Kortrijk.

’t Veerhuis is al 15 jaar actief als ontmoetingsplek met als voornaamste activiteiten: praatcafés en kleinschalige voordrachten, en daarnaast een wekelijkse meditatie in Emmaüs en jaarlijkse Emmaüstocht.

Dit keer is de focus gericht op een jonge vrouw, psychologe en boerendochter, die de wens koestert om bioboerin te worden, vanuit een overtuiging. Vanuit de graduaatsopleiding bioboeren deed Sarah Michels voldoende achtergrond op, maar nu is het zoeken hoe ze haar droom om “de boerderij van de toekomst” waar te maken kan realiseren. Ze doet dus verhaal, over hoe ze wil boeren met toekomst dus: voor mens, voor dier, voor planeet en voor de boer zelf... Ze heeft een boeiende visie op de toekomst van onze landbouw, en op alle uitdagingen die daarbij horen in deze tijd. Zoals: de korte keten, eerlijke prijzen, ...,

Welkom dus die avond om haar te beluisteren en in gesprek te gaan. aan bod. Bedoeling is nadien in gesprek te gaan, via dialoog en vraagstelling.

’t Veerhuis wil een warme plek zijn waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en over ideeën en initiatieven kunnen delen, die meer warmte en mensnabijheid creëren in deze maatschappij. Dat doet ’t Veerhuis via vormingsmomenten en praatcafés.

Praktisch: De voordracht zelf begint om 19.30 uur, maar welkom vanaf 18.30. Ook nadien is er nog ruimte om na te praten bij een drankje.
Bijdrage: 5 euro (incl. drankje), maar meer mag! Graag inschrijven via Stefaan Bekaert of jan.glorieux@skynet.be (’t Veerhuis.

Type: Persbericht
Naam: Jan Glorieux
Adres: Kapellestraat 53
Stad: 8573 Tiegem
Telefoon: 0479052574