Bossuwé schakelt versnelling hoger en opent vijfde frituur

De Group Bossuwé kondigt vandaag een nieuwe vestiging aan op de Pottelberg (Engelse Wandeling – Kampstraat 47). De feestelijke opening volgt later dit jaar in november. Ze kozen bewust voor de Pottelberg, omdat er een beperkt aanbod aan comfort food in de buurt is. Door de centrale ligging mikken ze vooral op families, de omliggende KMO-zone en de verdere uitbouw van de Van Marcke site. De nieuwe frituur zal 7/7 open zijn.
Al enkele jaren voelen ze bij de Group Bossuwé dat hun verhaal uit haar voegen treedt. Hun doel is altijd geweest om aan democratische prijzen nog meer mensen te laten genieten van de echte Bossuwé-frietjes. Hiervoor hebben ze ambitieuze plannen, waardoor hun vijfde vestiging dus niet hun laatste is. De nieuwe vestiging zet ineens de schaalvergroting in. Op de Pottelberg komt ook hun nieuw hoofdkantoor en een 500m² groot centraal magazijn. Met 130 parkeerplaatsen en centrale ligging zorgen ze voor een vlotte bereikbaarheid.
Een nieuwe vestiging brengt altijd extra werkgelegenheid met zich mee voor de omliggende buurt. Wie zin heeft in een nieuwe uitdaging kan contact opnemen met de Group Bossuwé. Momenteel zoeken ze nog een verantwoordelijke uitbater en meerdere medewerkers voor zowel onthaal als voor de keuken. Eerder deze maand lieten ze ook al weten dat ze levenslang gratis frietjes aanbieden aan wie hen helpt een nieuwe collega te vinden.
Niet alleen hun mobiele friturenwagenpark en aantal vestigingen breidt uit. Ook op structureel niveau groeit de Group Bossuwé. Door het groeien van het bedrijf komen er op strategisch niveau voortdurende nieuwe functies bij. Het managementteam werd onlangs nog uitgebreid door het oprichten van een marketingteam.
De nieuwe vestiging was eerder gepland, maar door de Coronapandemie hebben ze hun plannen moeten uitstellen. Ze hebben geleerd uit de situatie en hun ontwerp en concept kunnen aanpassen hierop. Zo voorzien ze ook digitale kiosken om efficiënt en gemakkelijk te bestellen, een take-away corner en voorzien ze oplaadpunten op hun parking voor elektrische wagens. De pandemie – en daarna de oorlog in Oekraïne - heeft hen ook doen inzien dat een frituur bestand is tegen een oorlog. Ook al gaat het er minder aan toe in de wereld, voor frietjes is er altijd tijd en budget beschikbaar.
“Een frituur is bestand tegen een oorlog. Een restaurantbezoek kunnen we uitstellen, maar niet onze wekelijks frietjes. Een vrijdag zonder friet, ondenkbaar.“, aldus zaakvoerder Olivier Honoré.
Al 70 jaar staat de Bossuwé frituur centraal aan het Station in Kortrijk. Daarna volgen nog een nieuwe vestiging in Wevelgem (2014), Aalbeke (2016) en ’t Hoge (2018). Met Vanallier slaagden ze er al in om het frituurwezen grondig om te gooien. De nieuwe toevoeging zal opnieuw met een verfrissend en uniek concept komen, die hun identiteit moet versterken. Het paradepaardje van de Group Bossuwé gaat open in november. Samen met hun 70-jarig bestaan, willen ze er een groot openingsweekend van maken.
“Telkens we een nieuwe vestiging openen, willen we vernieuwing brengen en beter doen dan voorheen. We leggen de lat bewust telkens hoger voor onszelf. Om onze identiteit te versterken, hebben we bewust heel hard ingezet op een sterk nieuw concept. De Group Bossuwé blijft bestaan onder dezelfde naam en eigenaar, enkel worden we nog ambitieuzer.“, aldus zaakvoerder Olivier

Type: Persbericht
Naam: Volkert Lapere
Organisatie: Group Bossuwé
Adres: Doorniksesteenweg 171
Stad: 8500 Kortrijk
Telefoon: 0478 50 56 87