Contrei Live: the Game laat je de regio (her)ontdekken

Contrei Live: the Game laat je de regio (her)ontdekken

Intercommunale Leiedal laat je met het kunstenparcours Contrei Live de regio (her)ontdekken aan de hand van 16 artistieke installaties op en rond het water in de 13 steden en gemeenten. Vandaag lanceert Leiedal ook een computergame rond Contrei Live. Via unieke puzzels ontdek je de locaties, en kunstwerken van dit wonderlijke kunstenparcours in de regio van Leie en Schelde. Hiervoor sloeg de intercommunale de handen in elkaar met studenten van de opleiding Digital Arts & Entertainment van Howest. De game kan je online spelen via www.contreilive.be maar je kunt hem ook downloaden op de App Store en de Play Store.

Intercommunale Leiedal viert dit jaar haar 60ste verjaardag. Daarom nodigt ze iedereen uit de regio te verkennen aan de hand van artistieke installaties. Het kunstenparcours Contrei live doet de bezoeker stilstaan bij het belang van de publieke ruimte en in het bijzonder de rol van het water in het landschap en de stad. Leiedal staat erop jongeren te betrekken bij haar werking omdat zij de toekomst van onze regio mee maken. Omdat ook onderwijs en innovatie kernwaarden zijn, klopte Leiedal aan bij Rik Leenknegt, coördinator van de opleiding Digital Arts & Entertainment van Howest. DAE wordt internationaal gelauwerd als beste Game Design and Development opleiding ter wereld.

Vijf laatstejaarsstudenten gingen met het gegeven van de regiovisie en het kunstenparcours aan de slag tijdens een groepsproject. Lectoren van de opleiding en projectmedewerkers van Leiedal zorgden voor de nodige begeleiding. Robin De Moor, Jonas Schrooten, Jens Vandenbossche, Edward Vanderghote en Matthias Willemen slaagden er met glans in een complex gegeven te vertalen in een uitdagende puzzelgame die je zowel online als op je smartphone kunt spelen. Met water als wegwijzer nodigt deze game je uit om op een ontspannende manier te reflecteren over water en landschap. Kortom, Contrei Live is een verbindend verhaal dat jong en oud uitnodigt de streek te (her)ontdekken.

Speel de game op www.contreilive.be of download hem via de App Store of de Play Store.

www.contreilive.be - www.leiedal.be www.digitalartsandentertainment.com - www.howest.be

Type: Persbericht
Naam: Jeroen Vanthournout
Organisatie: Intercommunale Leiedal
Adres: President Kennedypark, 10
Stad: Kortrijk
Telefoon: 056241616