De Kortrijk Flying Club vliegt 50 jaar

De Kortrijk Flying Club vzw werd opgericht in november 1969 met als doel haar leden in de beste voorwaarden de vliegsport (motorvliegen en zweefvliegen) te laten beoefenen.

Nu 50 jaar later kan terecht gesteld worden dat de Kortrijk Flying Club “the most vibrant aviation community” is op de luchthaven van Kortrijk-Wevelgem.

De club telt een 170-tal leden die aan motorvliegen doen en bezit 6 motorvliegtuigen die samen meer dan 1700 uren vliegen per jaar.

De zweefsectie die ooit 80 leden telde heeft na het jaar 2000 jammer genoeg het vliegveld van Wevelgem moeten verlaten en is nu hoofdzakelijk actief in Maubray. Hierdoor is in West-Vlaanderen nu geen zweefvliegactiviteit meer, wat zeer spijtig is.

Sinds vorig jaar heeft de zweefsectie een Touring Motor Glider, een gemotoriseerd zweefvliegtuig, waardoor de zweefvliegpiloten weer vanuit Wevelgem kunnen vliegen.

De Kortrijk Flying Club verzorgt zowel de theoretische als de praktische opleiding van privaat piloten.
Ze biedt aan iedereen die gepassioneerd is door de luchtsport de mogelijkheid om een vergunning PPL(A) (privaatpiloot) te behalen en zo te genieten van deze fascinerende hobby. Een vliegtrip met familie en vrienden binnen Europa behoort zo tot de mogelijkheden.

Talrijke beroepspiloten die nu bij maatschappijen zoals Brussels Airlines, British Airways, TUI, Ryanair, Luxair, Virgin Atlantic, Luxaviation... vliegen, hebben hun vliegvergunning behaald in onze vliegclub of zijn er lid.

Op zaterdag 30 november wordt deze verjaardag gevierd.

Meer info vind je op de website www.kfc.be

Type: Persbericht
Naam: Luc Jacques
Adres: Runenstraat, 26
Stad: 8800 Roeselare
Telefoon: 0498 919492