den achtkanter vzw: opendeur op drie locaties in Kortrijk

Tijdens de Dag van de Zorg op 18 maart 2012 van 10 tot 17 uur kunnen de bezoekers kennismaken met de dagelijkse werking van den achtkanter vzw op drie locaties:
-dagcentrum 't Boerhof', Sint-Denijseweg 71,
-volksspelencafetaria de Hond in ’t Kegelspel, Plein 33 en
-de winkel het Andere geschenk, Plein 34 in Kortrijk.

Dagcentrum ’t Boerhof biedt onderdak aan verschillende ateliers waar volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel dagelijks aan de slag gaan, bijvoorbeeld in de pottenbakkerij, de azijnkeuken, de grootkeuken, het houtbewerkingsatelier of het verpakkingsatelier. De ateliercoaches focussen op de mogelijkheden van deze mensen. Dankzij hulpmiddelen die binnen de organisatie zijn ontwikkeld kunnen mensen met een beperking toch zelfstandig werken op hun eigen tempo. Er wordt binnen de dagbesteding ook tijd gemaakt voor vorming (over actualiteit, gezonde voeding en sociale omgang), sport en vrije tijd. Al deze aspecten komen aan bod in dagcentrum ’t Boerhof.

Voor volwassenen die een hersenletsel hebben overgehouden aan een hersenbloeding, een ongeval, een zware val of een medisch probleem heeft den achtkanter een specifiek ondersteuningsprogramma ontwikkeld. Het doel is hen te leren omgaan met hun nieuwe situatie. Tijdens de Dag van de Zorg kunnen bezoekers kennismaken met de cliënten en met de coaches. Zowel de atelierwerking als het begeleid werk en het therapeutisch programma worden voorgesteld in 't Boerhof.

De volksspelencafetaria ‘De hond in ’t kegelspel’ en de winkel ‘het Andere geschenk’ in het centrum van Kortrijk zijn twee projecten van ‘den achtkanter' die toegankelijk zijn voor het grote publiek. In het Andere geschenk worden de producten verkocht die gemaakt worden in de ateliers van den achtkanter en collega-organisaties uit binnen- en buitenland. De hond in ’t kegelspel is een cafetaria waar de uitbaters, mensen met beperkingen en met psychosociale problemen, met plezier en enthousiasme uitleg geven bij een 30-tal traditionele volksspelen in een modern jasje.

Type: Persbericht
Naam: Hilde Lobbens
Organisatie: den achtkanter vzw
Adres: Sint-Denijseweg 71
Stad: Kortrijk
Telefoon: 0486 80 79 61

Reacties

Nieuwe reactie inzenden

Deze reactie wordt op de website gepubliceerd.
Niet publiekelijk reageren kan via e-mail naar info@leiedal.be.
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.