DESIGN YOUR CITY VAN SCHOLENGROEP RHIZO STELT INNOVATIEVE ONTWERPEN VAN LEERLINGEN TENTOON!

Wat is Design Your City?

Design Your City is een vernieuwend onderwijsproject van Scholengroep RHIZO dat 12 tot 16-jarigen een innovatieve oplossing laat bedenken en ontwerpen voor een actuele uitdaging in de maatschappij.

Het startschot van deze STEM-experience werd gegeven op 19 februari in het textielbedrijf ‘Sioen Industries’ waar leerlingen uit verschillende secundaire scholen (binnen en buiten RHIZO) hun ontwerpuitdaging ‘ontwerp de ideale pendelervaring’ voorgeschoteld kregen.

Het hele proces van Design Thinking, van inleving in het probleem tot het bedenken van een oplossing en het ontwerp, vond plaats in de eigen school tijdens de lessen STEM (Science, Technology, Engineering en Mathematics). Leerkrachten konden hiervoor een uitgebreid gratis lessenpakket via de website van Design Your City downloaden.

De award-uitreiking voor dé ideale pendelervaring!

Wat is de uitkomst van deze intense leerbeleving? Wat is dé ideale pendelervaring? Hoe kunnen we de weg naar school veilig, leuker en beter maken?

Ontdek de creatieve oplossingen van de leerlingen die dankzij de vernieuwde onderwijsaanpak van Design Your City tot stand zijn gekomen!

Wanneer?
vrijdag 21 juni 2019 vanaf 18 uur

Waar?
Het Industrial Design Center van de Howest, Marksesteenweg 58, Kortrijk

Programma?
Tussen 18 en 20 uur: voorstelling prototypes
- De leerlingen uit de secundaire scholen stellen hun ontwerpen voor in een prototypegallerij
- Naast ‘Design Your City’ organiseert RHIZO ook ‘sTemwijs’, een STEM-project voor het lager onderwijs. Dit wordt georganiseerd door RHIZO College Zwevegem. De deelnemende leerlingen zullen er ook hun prototypes voor ‘de ideale pendelervaring’ en ‘de ideale pennenzak’ presenteren.
- Het event gaat door in het Industrial Design Center van Howest. Er zullen ook ‘designs’ te zien zijn van bachelorstudenten ‘Industrieel Productontwerp’.

Om 19 uur: award-uitreiking
Wie valt er in de prijzen? Welk ontwerp steeg erboven uit? Een officiële award-uitreiking met aansluitend een receptie.

Aanwezigen
De ontwerpers en hun ouders. Met deze tentoonstelling en award-uitreiking willen we het design thinking talent van hun zoon/dochter tonen en belonen.

Meer info?

www.designyourcity.be
Organisator: joos.vancauwenberghe@rhizo.be - 0478 83 36 64
Scholengroep RHIZO: www.rhizo.be

Type: Persuitnodiging
Naam: Biebuyck
Organisatie: Scholengroep RHIZO
Adres:
Stad:
Telefoon: 0496752725