EQUUS: Ode aan het paard door 3 Waregemse kunstenaars

3 Waregemse kunstenaars brengen een unieke ode aan het paard met EQUUS
-------------

EQUUS - het Latijnse woord voor 'paard' en dat is ook wat deze expo in het Koetshuis zal voorstellen: een ode aan deze edele viervoeter!

Het paard wordt gezien in al zijn schoonheid en kracht! Hun ziel 'gevangen' en het moment vastgelegd in een beeld dat meer zegt dan 1000 woorden, door paardenfotograaf/trainer/(f)luisteraar Sylvie Algoet. Haar unieke manier van werken met paarden zorgt voor verrassende beelden, ze probeert ook haar publiek op een 'andere' manier naar dit fascinerende dier te laten kijken.
Zij wordt geflankeerd door 2 andere kunstenaressen die eveneens 'hun' ode aan het paard brengen.
Enerzijds Sofie Peers, die handgemaakte juwelen meebrengt, waaronder unieke stukken gemaakt met paardenhaar - zij ontwerpt hiervoor zowel eigen creaties maar het opwaarderen van bestaande juwelen is eveneens een optie!
Anderzijds Nora Van Driessche, die in haar keramisch werk ook paardenhaar heeft verwerkt (onder andere door een unieke 'raku' stook), maar bijvoorbeeld ook figuratieve paardjes heeft gemaakt speciaal voor deze expo!
De paardenharen die verwerkt zijn in de kunstwerken, zijn afkomstig van de paarden van Sylvie, dus de creators én werken zijn op die manier aan elkaar gelinkt.

Drie kunstenaars uit Waregem, die het paard eren in een gerestaureerd koetshuis, in de 'stad in galop' - de ideale aanloop naar 'de maand van het paard'!

==> Waar? <==
Het Koetshuis (park baron Casier)
Stationsstraat 34, 8790 Waregem

==> Wanneer? <==
Vrijdag 9/8 (18u vernissage)
Zaterdag 10/8 (10u - 18u)
Zondag 11/8 (10u - 18u)
Maandag 12/8 (14u - 21u)

Type: Persbericht
Naam: Sylvie Algoet
Adres: Henri Lebbestraat 71
Stad: Waregem
Telefoon: 0477 17 29 37