Gezocht: aannemers en architecten voor duurzame en energiebewuste woningrenovaties

Leiedal spreekt opnieuw energiebewuste en vakbekwame aannemers en architecten aan via een open oproep. Na een grondige screening selecteert de intercommunale een pool van aannemers en architecten die hun deskundigheid en ervaring kunnen aantonen bij een of meerdere types van energetische renovatiewerken: van de isolatie van dak en buitengevel over schrijnwerk tot gascondensatieketels. Word je geselecteerd als aannemer of architect, dan zal de RenovatieCoach van Energiehuis-WarmerWonen je introduceren bij particulieren met renovatieplannen en regelmatig offertes opvragen voor zijn klanten. Ook kleinere, lokale aannemers en architecten die ambities hebben op het vlak van energetisch renoveren krijgen de kans zich kandidaat te stellen. De lijst met aannemers en architecten wordt gepubliceerd op de website.

Energiebewuste aannemers: wie zijn ze?

Als de regio de klimaatdoelstellingen wil halen, dan kan dat in de eerste plaats door energetische woningrenovaties. Leiedal ondersteunt die renovaties vanuit haar rol als duurzame streekontwikkelaar. De doelstelling is het aantal woningrenovaties op zijn minst te verdubbelen. Tegen 2050 zullen alle woningen in België moeten voldoen aan de BEN-standaard, waarbij BEN staat voor bijna-energieneutraal. Geen koude voeten meer in de winter, dankzij een efficiënte vloerisolatie. Geen tocht meer op winderige dagen, want er is een goede luchtdichtheid. Een BEN-woning zorgt voor een warme thuis in de winter en een koel huis in de zomer. Maar hoe herken je als particulier een energiebewuste aannemer of architect die hiervoor opleiding volgt, alle normen naleeft en de bouwknopen en detaillering nauwgezet uitvoert? Om dat onderscheid duidelijk te maken, wil Leiedal de energiebewuste aannemers en architecten bij de klant brengen en omgekeerd.

Selectie aannemers- & architectenpool voor renovaties 2021-2022

Na de successen van de voorbije jaren lanceert Leiedal nu al een vijfde open oproep tot samenwerking naar aannemers die energiebewust en vakbekwaam renoveren, en voor de derde maal voor architecten. Na een grondige screening selecteert de intercommunale een pool van aannemers en architecten voor één jaar. We screenen de opgegeven referenties en kijken de erkenning van de aannemer of architect na. We polsen naar zijn kennis van luchtdichtheid, thermische prestaties, vaak voorkomende problemen… Uiteindelijk zullen we tot een lijst komen van aannemers en architecten die hun deskundigheid en ervaring kunnen aantonen bij een of meerdere types van energetische renovatiewerken: van de isolatie van dak en buitengevel over schrijnwerk tot gascondensatieketels.

Energiehuis-Warmer Wonen

De lijst van aannemers en architecten zal vanaf mei 2021 te raadplegen zijn op www.warmerwonen.be, de website op maat voor eigenaars, huurders en verhuurders over energiezuinig en kwaliteitsvol wonen in Zuid-West-Vlaanderen. Je vindt er ondersteuning op alle vlakken van woningrenovatie.

Interesse?

Aannemers en architecten die interesse hebben om samen met Leiedal de woningrenovaties in onze regio naar een hoger niveau te tillen kunnen zich kandidaat stellen tussen 15 januari 2021 en 19 maart 2021 kandidaat als aannemer of architect via www.warmerwonen.be of energiehuis@warmerwonen.be

Type: Persbericht
Naam: christof godderis
Organisatie: Intercommunale Leiedal
Adres: knokkestraat 9
Stad: moen
Telefoon: 0496568236