Het 25ste Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker komt er aan!

Het 25ste Plantjesweekend voor
Kom op tegen Kanker komt er aan!

De voorbereiding van de driedaagse
op 13,14 en 15 september draait op volle toeren

Het Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker viert dit jaar zijn 25ste verjaardag. Deze jubileumeditie wordt vast een schot in de roos. Op 13, 14 en 15 september zullen duizenden vrijwilligers doorheen gans Vlaanderen azalea’s aan 7 euro te koop aanbieden. Aan supermarkten, op gemeentepleinen of deur aan deur, iedereen vindt dichtbij de typische Kom op tegen Kanker-plantjes.

Het Kortrijks Vrijzinnig Centrum Mozaïek was er van in het begin bij en coördineert voor het 25ste keer de verkoop in Kortrijk. Ook nu zullen duizenden azalea’s hun weg vinden naar mensen die de strijd tegen kanker een warm hart toedragen. Pascale Goeminne, teamleidster van Kom op tegen Kanker Kortrijk, blikt hoopvol vooruit: ‘Het voorbije Plantjesweekend was succesvol met ruim 8500 verkochte azalea’s. Dit jaar willen we er een mooie jubileumeditie van maken, en leggen wij de lat nog wat hoger. Dank zij de inzet van een 100-tal vrijwilligers hopen wij de kaap van 10000 te ronden. Zij vormen al 25 jaar het kloppend hart van ons Plantjesweekend.’

Elke verkochte azalea maakt écht een verschil. De opbrengst van het Plantjesweekend gaat naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten. Zo worden er onder andere speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren met kanker. Een deel van de opbrengst gaat naar palliatieve zorg en lotgenotengroepen.

Je vind alle verkooplocaties op www.plantjesweekend.be

Type: Persbericht
Naam: Erik Verbeurgt
Organisatie: Vrijzinnig Centrum Mozaïek vzw
Adres: Overleiestraat 15a
Stad: 8500 Kortrijk
Telefoon: 056 37 16 15