Het spook van de Opera ?

Centrale Bibliotheek Kortrijk - donderdag 13 februari 19u30

MuziekBoutique - Geert Vermeersch & Het spook van de Opera ?

Het "syndroom van Stendhal" is een psychische aandoening die optreedt wanneer iemand volledig overrompeld wordt door de schoonheid van kunst. Lichamelijke verschijnselen zijn een versnelde hartslag, duizeligheid, verwarring en flauwvallen.

“Het overkwam mij in de jaren 80 in de Koninklijke Muntschouwburg in Brussel." getuigt Geert Vermeersch. "Mijn eerste opera was ‘Don Giovanni’ van Wolfgang Amadeus Mozart. Een ervaring die een mijlpaal werd in mijn leven. Vanaf dan is opera een noodzakelijk onderdeel van mijn leven. Vanuit die passie neem ik u mee op ontdekking. Over Mozart en wat zijn betekenis is voor opera. Maar ook de ontstaansgeschiedenis en andere grootheden zoals Wagner. Geen wetenschappelijk onderbouwd betoog maar mijn verhaal als hartstochtelijk liefhebber: hoe ik opera heb ontdekt en waarom opera zo belangrijk is voor mij.”

Geert Vermeersch (°1961) is producer van radiospots voor Klara. In zijn vrije tijd zing en acteert hij in musicals en toneel en doet ook vaak regie. In september 2020 stelt hij zijn zelf geschreven musical “Naar Compostela” voor in zijn woonplaats Tielt.

donderdag 13 februari 2020 // 19u30 // centrale bibliotheek, Leiestraat 30, 8500 Kortrijk // €5 //vooraf inschrijven via UiT in Kortrijk, ter plaatse in de Uitwinkel of telefonisch op 056 239855

MuziekBoutique is een programma rond, over en mét muziek, waar kenners en liefhebbers luisteren naar en praten over één bepaald genre, artiest, groep, componist. Voor al wie houdt van muziek en interesse heeft in anekdotes of gewoon van een rustige muzikale avond in gelijkgestemd gezelschap wil genieten. Wie daarna meer wil kan terugvallen op de rijke muziekcollectie van de bibliotheek.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Type: Persbericht
Naam: vandenheede
Organisatie: bibliotheek kortrijk
Adres: Leiestraat, 30
Stad: 8500 - Kortrijk
Telefoon: 056/27 75 51