Hip Hop Academie De Stroate heropent met openingsfeest in oud rusthuis Sint-Vincentius

Hip Hop Academie De Stroate heropent dit weekend met openingsfeest in oud rusthuis Sint-Vincentius

Begin 2017 was er na een half jaar weer beweging in het oude cinémagebouw in de Kortrijkse Zwevegemsestraat Sinds januari 2017 vond de jongerenwerking van De Stroate vzw na hun ontstaan in de lokalen van JC Tranzit onderdak in de oude Cinépalace.
Het Hip Hop-academie verhaal werd groter door de samenwerking met Kortrijks graffiticollectief Artkor, Breakdancecrews Rootdivision, Ill Mindz & Joined Forces en Dansvereniging The Fam.
Na een verbouwingsperiode van 4 maanden in het oude rustoord Sint-Vincentius opent De Stroate opnieuw de deuren en nodigt de buurt en alle geïnteresseerden uit voor hun opendeurdag. Doorheen de dag staan de verschillende vormen van Hip Hop centraal met initiaties, masterclasses, optredens en een Hip Hop-quiz.

Dit weekend, op 10 november, brengt de muziekwerking van de vzw haar eerste CD uit, getiteld “De Zwevegemestroate 13”. De nummers op deze plaat kwamen tot stand door de samenwerkingen tussen de verschillende rappers en beatmakers en werden opgenomen in de Hip Hop Academie. De singles “Min oderlukn thus”, “Wudder”, “Zwoare Verliezen” en “In de Ban” verschenen al eerder online. Nu stellen de jongeren van de muziekwerking de rest van het project aan het publiek voor.
Ook de danswerking is vertegenwoordigd met masterclasses Breakdance, Hip Hop, Popping, House & Modern, en een initiatie breakdance. Tijdens die masterclasses zullen local heroes zoals Saartje Vandecasteele hun kennis delen.
De graffitiwerking’s nieuwe baby S.A.M. (Street Art Museum) opent nog niet voor publiek, maar biedt een voorproefje aan met een kijkje op de werken en workshops graffiti, kalligrafie van de betrokken artiesten.
DJ’s Ubuntu host de “Jam 85” en host samen met DJ Sensi de afterparty & open mic waar iedereen die wil hun kansen kunnen wagen op het podium tijdens een jam met vocalisten en dans.

De hele opendeurdag is gratis, met uitzondering voor de dans-masterclasses die 35 euro kosten, of 10 euro voor één workshop.

De singles van “De Zwevegemsestroate EP” kan je online beluisteren via
https://www.youtube.com/playlist?list=PLbIuKCLa02alKkfG9ALqpUiPBKFbTpeRv

Contact:
info@destroate.be
0474/477421 - Tomas Vanderbeke, Coördinator De Stroate

Volg voor meer info:
De Stroate @ Facebook: https://www.facebook.com/hiphopacademiedestroate/
De Stroate @ Instagram; https://www.instagram.com/destroate/

Type: Persbericht
Naam: Siebrand Craeynest
Organisatie: vzw De Stroate
Adres: Groeningestraat 2A
Stad: Kortrijk
Telefoon: 0474/477421