Howest pakt op Multi-Mania 2010 uit met maker Mick Jagger-site en toont hoe ratten menselijk trekjes krijgen

Wil je weten wie de mensen achter de schermen zijn van de animaties in Mega Mindy, Kabouter Plop, Katarakt en de Helaasheid der dingen? Ben je nieuwsgierig en droom je ervan de 21-jarige nerd te ontmoeten die sites ontwikkelde voor rocksterren als Lenny Kravitz en Mick Jagger? Of wil je weten hoe het komt dat kleine diertjes, zoals Ratatouile en het varkentjes Babe, menselijke trekjes krijgen en Evian erin slaagt dansende en skatende baby’s ten tonele te voeren?

Dat alles kom je te weten tijdens de gratis Multi-Mania-beurs van Howest op 10 en 11 mei in Kortrijk Xpo. Multi-Mania is zonder meer het grootste multimedia-event in Europa en de ultieme ervaring op vlak van virtualisatie, netwerking en alles wat multimediaal is. Tijdens de beurs vindt ook het ‘Entrepreneurship Forum' plaats. De organisatie hiervan is voor het eerst in handen van The Studio's, de gloednieuwe bedrijvenaccelerator van Howest.

Kabouter Plop
Die volledige multimediale mix biedt de beurs Multi-Mania. Op 10 mei worden vooral workshops gegeven voor studenten en bedrijven uit de multimedia-industrie, maar op11 mei vinden een dertigtal conferenties en een awardshow plaats die ook voor het grote publiek interessant zijn. Zo kun je de mensen van Grid VFX aan het werk zien. Dat Belgische bedrijf beheerst zowat alle films en producties in België waar animatie aan te pas komt: Mega Mindy, de Suske en Wiske-film, Kabouter Plop en de kabouterschat, Code 37, Windkracht 10 en Katarakt. Ook het bedrijf X-sens is meer dan de moeite, zelfs voor iemand die van de virtuele wereld geen kaas gegeten heeft. Dat bedrijf toont de technologie om virtuele figuurtjes te animeren. Mocht je je ooit afvragen hoe de dansende baby’s in de Evian-clip het levenslicht zagen, dan geeft X-sens zeker het antwoord.

Adobe CS5
Koen De Weggheleire coördineert Multi-Mania voor de opleiding New Media and Communication Technology van Howest: 'Door het enorme succes van de vorige edities hebben we een tweede dag aan het programma toegevoegd. De eerste dag bestaat vooral uit workshops voor studenten en bedrijven. De tweede dag is dan de eigenlijke conferentie, die simultaan plaatsvindt in vier zalen. Met kleppers als Grid VFX, X-Sens biedt de beurs Multi-Mania een meerwaarde voor iedereen. Ook de man in de straat heeft er iets aan. En voor de professionals is de beurs een absolute must. Zo komt Adobe in primeur CS5 voorstellen.’

Enterpreneurship

Tijdens de Multi-Mania-beurs heeft ook het Entrepreneurship Forum plaats. De hele dag lang geven negen Belgische en internationale eminente professionals een inzicht in hedendaags ondernemerschap en innovatie. Donna Fenn, de keynote-spreker, is de auteur van 'Upstarts! How GenY Entrepreneurs are Rocking the World of Business'. Fenn interviewt tijdens de beurs Brendan Ciecko die sites ontwierp voor Mick Jagger, Katy Perry en Lenny Kravitz. De organisatie hiervan is in handen van The Studio’s, de gloednieuwe bedrijvenaccelerator van Howest.

Op 11 mei vanaf 19u. vindt dan eveneens in Kortrijk Xpo de awardshow plaats met een schitterend optreden van de Kortrijkse band SX.

Praktisch:
Meer info en inschrijven kan op de site www.multi-mania.be/2010.

Perscontact:
Michèle Nolf
0499 76 10 64
michele.nolf@howest.be

Type: Persbericht
Naam: Michèle Nolf
Organisatie: Howest (de Hogeschool West-Vlaanderen)
Adres: Marksesteenweg 58
Stad: Kortrijk
Telefoon: 056 24 12 90
Fax: 056 24 12 92