Kerstmaaltijden Ronde Tafel Kortrijk

Op kerstavond wordt er traditioneel lekker gegeten en gedronken. Verschillende mensen onder ons moeten het met heel wat minder stellen. Daarom nemen de leden van de Ronde Tafel 24 Kortrijk reeds verschillende jaren de bereiding en verdeling van 800 tot 850 kerstmaaltijden voor de 4e wereld van Kortrijk en omgeving op zich.

Deze maaltijden worden bereid door de tafelaars op 23 december in de gebouwen van Syntra West met de hulp van een aantal professionele koks. Ook de verdeling naar verschillende sociale hulpgroepen en projecten in het Kortrijkse alsook de bedeling naar de meest hulpbehoevenden gebeurt door de leden van Ronde Tafel Kortrijk op 24 december.

Dit is een sociaal initiatief dat reeds een vijftiental jaren geleden door de Ronde tafel Kortrijk werd opgestart. "Het is een project waarbij de leden van de Ronde Tafel ook de meest hulpbehoevenden in deze periode wat positiefs willen brengen" aldus voorzitter van de Ronde Tafel Kortrijk Pieter Debusschere. Dit uitgebreide project is slechts te realiseren met de hulp van alle tafelaars en uiteraard de hulp van chef Chris -zelf lesgever in de kook-en traiteurtechnieken aan Syntra- en zijn talrijke leerlingen die de tafelaars op die kookdagen bijstaan.

Dit project is slechts mogelijk met de sponsoring van de verschillende ingrediënten voor het bereiden van de maaltijden, en uiteraard door de medewerking van Syntra West. "Langs deze weg willen wij de verschillende sponsors bedanken voor hun steun en bijdrage aan het project. Mede dankzij hen zijn de kerstmaaltijden uitgegroeid tot een ongekend succes" aldus Pieter Debusschere.
Een menu wordt voor iedere hulpbehoevende samengesteld uit een voor- hoofdgerecht en dessert. Het voorgerecht bestaat uit een stukje paté met veenbessenconfituur, hoofdgerecht is kalkoen met peperroomsaus, groentemix en gebakken Parijse aardappeltjes, het nagerecht is een stukje chocolade. Sponsoring van ingrediënten of logistiek zijn voor de Ronde Tafel 24 een enorme steun. De producten die worden aangekocht kost ook de clubkas geld. Geld die gehaald wordt uit een fundraising gala-avond. Dit jaar werd quasi alles door verschillende bedrijven gesponsord.
Met het ingezamelde geld van de fundraising worden nog een aantal andere projecten gesteund, namelijk turnclub De Vaste Vuist, de kinderafdeling van AZ Groeninge, waaraan de Ronde Tafel 24 jaarlijks het andere deel van het opgehaalde geld afstaan voor een bepaald project.

Type: Persbericht
Naam: Tom De niel
Organisatie: Ronde Tafel Kortrijk
Adres:
Stad:
Telefoon: 0499762208