Kom mee wandelen langs Trage Wegen in Zuid-West-Vlaanderen tijdens de Dag van de Trage Weg

Duizenden wandelaars, fietsers, ruiters, kinderen en buitenmensen gaan op de Dag van de Trage weg wandelen langs authentieke verkeersvrije landweggetjes, doorsteekjes en paadjes in het groen en buiten de stad. Dit is een campagnedag om veilige en aangename trage wegen te promoten. Wandel mee met ons op verschillende plaatsen in Zuid-West-Vlaanderen en verken je streek op een verrassende manier. Er wordt gezamenlijk gewandeld (behalve in Kortrijk), zorg dus dat je op tijd bent. En zorg voor aangepast, stevig schoeisel. In Zuid-West-Vlaanderen hebben verschillende vrijwilligers actief rond Trage Wegen de krachten gebundeld in de Werkgroep Trage Wegen van Natuur.koepel. Kom wandelen en ontdek mee hun realisaties!

Anzegem (Tiegem)
Wanneer: zondag 20 oktober om 14:30 u.
Waar: Parking Sint-Arnolduskerk Tiegem
Wat: Wandeling door de kouters, tussen Tiegem en Waarmaarde. We starten meteen via de gecontesteerde Hamweg die een aloude verbinding vormt tussen de Neerstraat en Oostdorp. De Hamweg is eigendom van de gemeente, maar het middenstuk, bekend op De Atlas der Buurtwegen als ‘sentier nr. 45’, werd echter al enkele jaren omgeploegd! Het huidige gemeentebestuur maakt er werk van om de Hamweg weer volledig open te stellen. Gratis deelname.
Organisatie: Natuurpunt Krekel-Anzegem
Contact: Pol Ostyn (Pol.Ostyn@telenet.be)

Avelgem
Wanneer: zondag 20 oktober om 14:00 u.
Waar: Kerk Waarmaarde, Onze-Lieve-Vrouwstraat, Waarmaarde
Wat: Op stap langs oude paden herontdekken we het Waarmaardse platteland op een verrassende en veilige manier. Een oude verbinding wordt opnieuw in gebruik genomen en officieel heringewandeld. We starten om 14.00 u. voor deze gezamenlijke wandeling van 7 km. Achteraf houden we een traktaat met toast op de toekomst van de Avelgemse trage wegen. Gratis deelname.
Organisatie: Natuurpunt Avelgem en de gemeente Avelgem
Contact: Bart De Clercq (dcbart@hotmail.com)

Ingelmunster
Wanneer: zaterdag 19 oktober om 13:30 u.
Waar: NEC Het Schuttershuisje, Waterstraat 6, Ingelmunster
Wat: Na een korte inleiding kan je deelnemen aan een begeleide wandeltocht van 6 km of een begeleide fietstocht van 12 km. Nadien genieten we van een gratis drankje aangeboden door de gemeente. Gratis deelname.
Organisatie: Natuurpunt De Buizerd, Trage Wegen, de Brigandtrotters
Contact: Dani Nolf (051/30 84 21 of dani.nolf@telenet.be)

Kortrijk
Wanneer: zondag 20 oktober, vrije start tussen 8.00 u. en 15.00 u.
Waar: De Kindervriend, ingang bij Tombroekstraat 6, Rollegem
Wat: Drie verschillende parcours leiden je langs de mooiste plekjes in Rollegem, Aalbeke en Bellegem. Wandelen langs soms vergeten weggetjes die zeker zullen verrassen! Geen echte wandelbenen? Het kortste parcours is slechts 5 km lang en is toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. Wie een wat langere wandeling verkiest kan de lussen van 7 en 12 kilometer volgen. Omdat de tochten in de vorm van een klaverblad vertrekken en aankomen op dezelfde plek kan je ze ook met elkaar combineren tot een stevige tocht van meer dan 20 km. Om 14.00 u. kan wie meer informatie wil over de natuur langs trage wegen en de bijzonderheden in het landschap aansluiten bij de wandeling in groep onder begeleiding van een ervaren gids van Natuurpunt (12 km). Deelnameprijs: gezinskaart: 8 euro, +15 jaar: 3,5 euro, -15 jaar: 1,5 euro, -7 jaar: gratis.
Organisatie: Natuurpunt Kortrijk, 11.11.11. Kortrijk
Contact: Colette Embo (colette.embo@skynet.be)

Lendelede
Wanneer: zondag 20 oktober om 14:00 u.
Waar: Kerk Lendelede, Dorpsplein, Lendelede
Wat: We wandelen langs enkele trage wegen die zeker zullen verrassen. Tijdens de wandeling van circa 8 km geven we hier en daar een kleine toelichting. Gratis deelname.
Organisatie: Natuurpunt De Vlasbek
Contact: Dirk Verhaeghe (0476/86 59 09 of di.verhaeghe@telenet.be)

Zwevegem
Wanneer: zondag 20 oktober om 13:45 u.
Waar: St. Pietersbrugje, Kraaibosstraat, Moen
Wat: We wandelen langs wegen met weinig verkeer, waarvan meer dan de helft trage wegen en gedeeltelijk door onze natuurgebieden. We verzamelen vanaf 13.45 u. en starten gezamenlijk in groep om 14.00 u. aan het St. Pietersbrugje voor een tocht van ongeveer 9 km. Bij onze terugkomst, rond 17.00 u. wordt door de MINA-raad van Zwevegem een drankje aangeboden. Gratis deelname.
Organisatie: Natuurpunt Zwevegem
Contact: Luc De Cuyper (056/75 70 80 of luc-decuyper@skynet.be)

Type: Persbericht
Naam: Hans Vermeersch
Organisatie: Natuur.koepel vzw
Adres: Warande 9
Stad: 8501 Heule
Telefoon: 056/36 28 04