Kortrijkse plantenwinkel nodigt Nederlandse schrijfster uit op Dag van de Klant

Kortrijkse plantenwinkel nodigt
Nederlandse schrijfster uit op Dag van de Klant
Mandy Bollegraf stelt haar boek Plantastic voor in Plantastic op het Overbekeplein

Kortrijk, 11 september 2019 – Op zaterdag 5 oktober – Dag van de Klant – komt de Nederlandse Mandy Bollegraf helemaal naar Kortrijk om haar boek ‘Plantastic. Groene vingers kun je kweken’ voor te stellen in Plantastic, de plantenwinkel die in april 2018 de deuren opende op het vernieuwde Overbekeplein.

Toen zaakvoerders Marjolijn Vermeulen en François Cauliez van plantenwinkel Plantastic op het Overbekeplein via de sociale media vernamen dat een Nederlandse plantenliefhebster een boek zou uitbrengen met dezelfde naam als hun winkel, namen ze onmiddellijk contact op met zowel uitgeverij Blossom Books als de auteur. Of ze het boek niet in een plantenwinkel die ook Plantastic heet, wilden voorstellen?

Auteur en uitgever reageerden enthousiast en op zaterdag 5 oktober is het dan zover. “Onze winkel bestaat anderhalf jaar,” vertelt Marjolijn Vermeulen “en intussen kunnen we rekenen op heel wat trouwe klanten. Elke week ontdekken er ook nog nieuwe klanten onze winkel. De reacties zijn unaniem lovend. We merken elke week dat er een (h)echte plantengemeenschap bestaat.”

Extra beleving
“De Dag van de Klant leek ons dan ook een uitgelezen moment om iets terug te doen voor onze klanten,” vult François Cauliez aan. “En met deze boekvoorstelling kunnen we iets anders doen dan gewoon een plantje of zo weggeven. Het boek van Mandy sluit perfect aan bij wat wij willen brengen en biedt ons de kans extra beleving in de winkel te brengen.”

Ook Mandy Bollegraf zelf is enthousiast bij de gedachte dat haar boek voorgesteld wordt in een plantenwinkel, met dan nog dezelfde naam. “Ik vind het ontzettend gaaf dat de mensen van Plantastic me hiervoor benaderd hebben! Ik ben hier erg enthousiast over. Een launch in een winkel met dezelfde naam is natuurlijk erg toepasselijk, bovendien ziet de shop er heel mooi uit.”

Boekvoorstelling
Op zaterdag 5 oktober reist Mandy vanuit het verre Enschede naar Kortrijk om haar boek voor te stellen en te signeren. Plantenliefhebbers met vragen zullen die ook kunnen stellen. Het boek wordt daarna te koop aangeboden in Plantastic. ‘Plantastic. Groene vingers kun je kweken’ wordt uitgegeven door Blossom Books en in België verdeeld door L&M Books.
De boekvoorstelling begint om xxu. Inschrijven voor de gratis boekvoorstelling met koffie en een koekje kan via hello@plantastic.be.
Voor interviewaanvragen en/of beeldmateriaal: hello@plantastic.be  0485 66 90 91

OVER PLANTASTIC
Plantastic Urban Plant Shop opende de deuren in april 2018. Het is het initiatief van Marjolijn Vermeulen en François Cauliez van communicatiebureau com com com. Plantastic verkoopt kamerplanten, potten, manden en unieke plantenaccessoires. De winkel is elke dag open van 11u tot 18u, op zaterdag van 14u tot 18u; gesloten op dinsdag en zondag.
www.plantastic.bewww.facebook.com/plantasticshopwww.instagram.com/plantastic_shop

OVER PLANTASTIC, HET BOEK  #PLANTASTICNL
PLANTASTIC. GROENE VINGERS KUN JE KWEKEN  MANDY BOLLEGRAF
‘Wist je dat het in sommige delen van Zuid-Afrika verboden is om een krulvaren cadeau te geven? En dat koningin Victoria zó’n fan was van de Kentiapalm dat ze rond de kist stonden op haar begrafenis?’
Planten hebben een positief effect op je gezondheid en welzijn. Maar… dan moet je ze wel in leven houden. Gelukkig is daar crazy plant lady Mandy Bollegraf, de hoop voor iedereen zonder groene vingers.
In Plantastic staat álles wat je moet weten voor een eigen urban jungle: wat je nodig hebt, welke planten makkelijk zijn (en welke wat meer uitdagend), hoe je de beste pot kiest en wat de beste plaats is voor de plant. Mandy gaat ook verder: ze geeft tips voor het tackelen van het tuincentrum, stylingadvies en verleent eerste hulp bij veelvoorkomende problemen. Met behulp van Plantastic heb je binnen no time je eigen plantenparadijs!

Type: Persbericht
Naam: Francois Cauliez
Adres: Overbekeplein 12
Stad: 8500 Kortrijk
Telefoon: 0485669091
Bijlagen: Plantastic.png