Kortrijkse Smappee wint prestigieuze Belgische Henry van de Velde design award

Harelbeke, 18 november 2020 – Smappee kondigt met trots aan dat hun nieuwe slimme laadpaal, Smappee EV Base, de prestigieuze Henry van de Velde Design award 2021 won. Het product werd geselecteerd uit 198 inzendingen en wint de Business Innovation award. Daarnaast kan het grote publiek ook stemmen op Smappee EV Base voor de Public Choice award en maakt Smappee kans op de Gold award. Op 5 februari nemen de winnaars hun award in ontvangst tijdens een slotevent in BOZAR. Dan worden ook de winnaars van de Gold en Public Choice award bekend gemaakt.

Vernieuwend, kwalitatief en inspirerend design
Elk jaar zetten de Henry van de Velde Awards projecten, producten en diensten in de kijker die de meerwaarde van design van haar meest gevarieerde kant laten zien. Een professionele jury selecteert 17 winnaars in 7 categorieën.
Smappee wil de laadpaal transformeren van een noodzaak naar een meerwaarde voor elke parking. “Smappee EV Base is uitgerust met onze unieke energiemanagementtechnologie en houdt de perfecte balans tussen design en intelligentie. Ze laadt eenvoudig en veilig wagens terwijl ze de energiestromen van het gebouw slim beheert. Het design is zo dat het geïntegreerde LED-licht zowel de status van de laadsessie als een extra verlichting op de parking voorziet. Daarnaast kunnen bedrijven ze ook volledig aanpassen aan hun merk. Een echt visitekaartje voor elke parking.” aldus Stefan Grosjean, CEO en founder van Smappee.

Gericht op bedrijven
De Smappee EV Base kaapte de Business Innovation award weg aangezien het product vooral gericht is naar bedrijven. Daar is er de noodzaak om tegelijk meerdere elektrische wagens van werknemers en bezoekers te laden. Per laadpaal zijn er twee laadpunten met vaste laadkabels voor een groter gebruiksgemak. Dankzij de geïntegreerde LED-verlichting hoeft men geen extra verlichting met bijhorende elektrische kabels te plaatsen en wordt de veiligheid op parkings verhoogd. Het strak design, de eenvoudige behuizing uit hoogwaardige ecologische materialen en de snelle installatie, legt de kostprijs van de EV Base tot 30% lager dan van gelijkaardige laadpalen.

Stemmen op Smappee EV Base of een van de andere 16 winnaars, kan hier:https://www.henryvandevelde.be/editie/editie-2021

Download hier de afbeeldingen van Smappee EV Base:https://1drv.ms/u/s!AmUvSgeA-2sVyRlPg9h7SaWHrQzf?e=FI2CFz

Hier vind je meer uitleg over de Smappee EV Base:https://www.smappee.com/nl/smappee-ev-base/

Contact voor de pers
Delphine Van Hoecke
PR & Communications Manager
pr@smappee.com
+32 56 38 02 11

Over Smappee
Smappee is een bekroond internationaal cleantechbedrijf dat zijn klanten wil helpen energie en geld te besparen door hun energieverbruik te verlagen en hun energie-efficiëntie te verhogen. Ons toekomstbestendige energiebeheersysteem Smappee Infinity maakt gebruik van geavanceerde technologie om het gebruik van elektriciteit, zonne-energie, gas en water in real time te analyseren en te beheren. De nieuwe Smappee EV Base is de eerste in een reeks laadpalen die zorgt voor het optimaal en slim laden van elektrische voertuigen. Het bedrijf is in 2012 opgericht door Stefan Grosjean en heeft zijn hoofdkantoor in de nieuwe cleantech hub ’Snowball’ in Harelbeke.

Type: Persbericht
Naam: Delphine Van Hoecke
Adres: Evolis 104
Stad: 8530 Harelbeke
Telefoon: +3256380211