Kristof Calvo in Anzegem

Groen Anzegem verwelkomt Kristof Calvo.
Op woensdag 23 mei as. ontvangt Groen Anzegem Kristof Calvo, fractieleider van Ecolo-Groen in de Kamer om 20 u. in OC De Linde te Ingooigem.
Kristof Calvo kwam in 2010 als jongste parlementslid ooit, de Kamer binnen. Meteen zorgde hij voor een frisse wind en in geen tijd werkte hij zich volgens Vlaamse media op tot oppositieleider. Kristof Calvo zet onvermurwbaar zijn schouders onder een rechtvaardiger samenleving waar iedereen de kans krijgt om aan een betere toekomst te werken.
Kristof Calvo is fractieleider van Ecolo-Groen in de Kamer. Hij hamert op een goede samenwerking over de partijgrenzen heen: met ondernemers, middenveld en burgers met vernieuwende ideeën. Vriend en vijand roemen hem voor zijn lef en de ijzersterke dossiers waarmee hij de regering het vuur aan de schenen legt. Begroting, economie, fiscaliteit en energie zijn zijn stokpaardjes.
Kristof Calvo heeft Catalaanse roots en heet voluit Kristof Calvo y Castañer. Hij schreef brieven met vragen naar allerlei politici en toen Mieke Vogels hem een partijprogramma van Agalev terugzond, was zijn keuze snel gemaakt. Voor Kristof Calvo Kamerlid werd, was hij nationaal jongerenvoorzitter. Ook nu nog blijft hij zich inzetten om jongeren zo veel mogelijk te betrekken bij politiek. Politiek voor en door alle burgers vormde dan ook de rode draad doorheen zijn leven én zijn eerste boek 'F*ck de zijlijn'.
In zijn nieuwe boek ‘Leve politiek’ trekt Calvo een blik open met verregaande ideeën voor politieke vernieuwing. Niet het minst controversiële is zijn voorstel om de zes parlementen in België te vervangen door één nationaal parlement. Bevoegdheden die nu bij de deelstaten zitten, zoals welzijn en onderwijs, kunnen in regionale kamers in dat ene nationale parlement behandeld worden. Op die manier kan het aantal parlementsleden verminderen van 427 naar 200. Verder pleit Calvo voor een nieuwe ronde gemeentefusies. Gemeenten moeten in de toekomst minstens 30.000 inwoners tellen en moeten ook samenwerken in stadsregio's. Op die manier kan je de bestaande provincies, intercommunales en aanverwanten afschaffen, meent de Groen-politicus.
Deze en andere controversiële ideeën komt Kristof Calvo toelichten op woensdag 23 mei om 20 u. in OC De Linde te Ingooigem. Toegang gratis. Organisatie: Groen Anzegem.

Type: Persbericht
Naam: Frans Decoster
Organisatie: Groen Anzegem
Adres: Neerbeekstraat, 14
Stad: Kaster
Telefoon: +32475268744