Lieve Blanquaert stelt project Birthday voor op 29 november in Vichte

De Wereldraad van Anzegem nodigt de ge├źngageerde fotografe Lieve Blanquaert in de zaal De Stringe in Vichte op 29 november om 20 uur.

Lieve Blanquaert geniet bekendheid en waardering vanwege haar artistiek fotografisch werk, gekoppeld aan een duidelijk engagement en een grote openheid.

Wereldraad Anzegem nodigt haar graag uit om te getuigen over haar project 'BIRTH DAY'. Niet over verjaardagen, maar over de dag van de geboorte. Vandaar ook de ondertitel: Hoe de wereld zijn kinderen verwelkomt. Zo kent het ruime publiek haar immers: iemand die de wereld rondreist, om de wereld te ontdekken, en zijn mensen, niet zozeer zijn problemen. En die dan letterlijk en figuurlijk op sprekende manier verslag uitbrengt.

Zij verklaart: "Met Birthday breng ik 364 501 nieuw verhalen van over de hele wereld", verklaart zijzelf. Want door de jaren heen raakte ik er steeds door gefascineerd: hoe kinderen overal ter wereld geboren worden, met hun eigen verhalen, hun eigen omgeving, hun eigen cultuur, hun eigen plaats in de wereld, hun eigen toekomst. De dag van de geboorte is een universele gebeurtenis, en ik ken als vrouw en moeder de ervaring en de bijbehorende emoties." Dat leidde bij haar tot sterke foto's, heel bijzondere - en die ene vraag: waarom brengen we kinderen ter wereld? In welke wereld zullen ze opgroeien? Wat is hun verhaal?

Welkom dus op woensdag 29 oktober in De Stringe te Vichte. Deuren open om 19.30 uur; voordracht begint om 20 uur. Toegangsprijs (incl. een drankje): 10 euro voor volwassenen, 5 euro voor jongeren tot 21. Graag vooraf inschrijven via wereldraad@anzegem.be/ tel. 056 688250 en/of het bedrag tijdig overmaken via rekening BE60 7380 1517 5670 t.n.v. Wereldraad Anzegem.

Type: Persbericht
Naam: Jan Glorieux
Organisatie: Wereldraad Anzegem
Adres: Kapellestraat 53
Stad: 8573 Tiegem
Telefoon: 0479 052574
Fax: -