Livestreaming sintshow in Az Groeninge

Op 5 november mochten we de sint verwelkomen aan Buda Beach. In de namiddag vonden drie sintshows plaats in de Schouwburg. De opbrengst van deze voorstellingen gaat opnieuw naar een Kortrijks goed doel. Dit jaar kozen we ervoor om de kinderafdeling van az groeninge te steunen. Zieke kinderen krijgen daar de kans om op 3, 4, 5 en 6 december om 16 uur de live-uitzending van de sintshow te bekijken.

Na de traditionele intrede van de sint vinden elk jaar drie sintshows plaats. Dit al voor het zevende jaar op rij. De sintshows kunnen jaar na jaar op heel wat belangstelling rekenen. Ook dit jaar vonden maar liefst 1.869 kinderen, ouders en grootouders hun weg naar Schouwburg Kortrijk om met Anna-Julia de zoektocht naar de Sint aan te vatten. De sinterklaasvoorstelling wordt gemaakt door Schouwburg Kortrijk met lokaal talent in regie/script van Jan Sobrie.

De opbrengst van de shows gaat elk jaar naar een goed doel. Dit jaar werd de opbrengst besteed aan de live-uitzending (met herhaling) van de sintshow in de kamers van de verpleegeenheid kindergeneeskunde van az groeninge op zondag 3, maandag 4, dinsdag 5 en woensdag 6 december telkens om 16 uur.

An Vandersteene, schepen van Cultuur: "Schouwburg Kortrijk zoekt actief naar manieren om de schouwburgdeuren open te smijten. Ook digitaal. Via digitale technologie geven we ook de verpleegeenheid kindergeneeskunde de kans om tot een unieke cultuurbeleving. De voorstelling/livestream werd aangekondigd in het AZ Groeninge als een echte voorstelling. Mét affiche op maat. Een livestream vervangt uiteraard de échte live-ervaring niet. Maar ze kunnen elkaar versterken. Een experiment dat voor herhaling vatbaar is."

Meer info:
An Vandersteene, schepen van Cultuur, 0475 68 62 01

Type: Persbericht
Naam: Dries Van Robaeys
Adres:
Stad:
Telefoon: 056 23 98 55