Ma'Blues café met Bart Buls

Ma’Blues 10/10/2021 vanaf 18.00 h
Bart Buls

De Ma’Blues cafés zijn weer gestart na een periode van lockdown. Het werd direct een topper van formaat: Matt T Mahony en Steven Troch brachten muziek van de bovenste plank. Sfeer, ingetogenheid, een beetje freewheelen konden het publiek bekoren.
Voor de oktober 2021 sessie gaan we op 10 oktober de Blues-tour op met terug een ware klepper nl. Bart Buls.
Gewapend met zijn Gibson gitaar en doorleefde stem, staat Bart garant voor kwaliteit. Insiders vergelijken zijn stem zelfs met die van Johnny Cash. Andere vergelijkingen vermelden grootheden als Chris Rea, Bob Dylan, Mark Knopfler (Dire Straits), Neil Young en Bruce Springsteen. Bart kent zijn klassiekers en eert hen op meesterlijke wijze met een gitaar als enige metgezel. Hij dankt zijn faam o.a. aan het betere baswerk in begeleidingsgroepen van Guy Swinnen, Roland van Campenhout en in zijn eigen groep Bulsjivism (samen met Ben Crabbé en David Piedfort).

Guy Swinnen (zanger, gitarist, Scabs frontman) omschrijft Bart als volgt :
‘Als ik aan Bart Buls denk, denk ik aan een man met een nooit aflatende humor, een goedlachse gezelligheid, zijn trouw en, last but not least, zijn muzikant zijn. De man ademt muziek. Of het nu op gitaar, zang of bass is, het is altijd echt en doorleefd.’
Dit alles gaat door op vrijwillige basis en in een ongedwongen sfeer, maar volledig volgens de Corona-maatregelen. We vragen dan ook aan allen deze steeds in acht te houden. Wij gaan immers voor physical distancing, not social distancing. We hebben mekaar meer dan nodig nu.
Entreeprijs bedraagt 8 € voor leden HV Kortrijk, 10.00 € voor niet-leden.
Ingang vanaf 18h en optreden start rondom 19.30h
Het aantal plaatsen is beperkt. Reserveren is noodzakelijk via Mablues@proximus.be.
Graag tot dan!
Noteer alvast ook 15/11/2021 om 18.00 h: Steve Maas !!!

Type: Persbericht
Naam: Filiep Vande Wiele
Organisatie: Humanistisch verbond Kortrijk
Adres: Izegemsestraat 81
Stad: 8501 Heule
Telefoon: 0486312897