Minister Demir investeert 865.000 euro in rioleringen in Zwevegem

ZWEVEGEM – Nog op te veel plaatsen in Vlaanderen is geen riolering. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) investeert daarom extra in rioleringsprojecten. Zwevegem kan rekenen op maar liefst 865.000 euro voor de aanleg van rioleringen in de Kortrijkstraat en de Avelgemstraat. N-VA Zwevegem reageert tevreden op het nieuws: “Onze minister heeft oog voor Zwevegem en zorgt ervoor dat onze rioleringsgraad omhoog gaat zodat de waterkwaliteit van onze gemeenten en onze regio kan verbeteren”, aldus fractieleider Wim Monteyne.

De rioleringsgraad in Vlaanderen moet veel beter. Demir besloot daarom actie te ondernemen, riep de lokale besturen op geen uitstelgedrag te vertonen en gaf aan zij die wél bereid zijn te investeren de kans om extra projecten in te dienen zodat de schup zo snel mogelijk de grond in kan. Zij konden dan, conform het subsidiebesluit, 75% subsidie krijgen voor de rioleringskosten.

Aanbesteding en gunning ten laatste eind 2021

Het resultaat van die extra investeringsronde is er nu. Er werden maar liefst 180 rioleringsprojecten ingediend, goed voor 291 miljoen euro aan investeringen. Die kunnen rekenen op financiële steun van de minister. Vlaanderen doet haar deel en investeert 118 miljoen euro mee. Het gaat telkens om projecten waarvoor de aanbesteding en gunning in de loop van 2021 doorgaan en dus in de meeste gevallen sneller zullen doorgaan dan oorspronkelijk gepland.

Voor Zwevegem gaat het om rioleringsprojecten in de Kortrijkstraat (tussen de kerk en de Bekaertstraat) en in de Avelgemstraat (tussen de Kortrijkstraat en de Kasteelstraat). “Beide dossiers hebben reeds een lange voorgeschiedenis. We zijn verheugd dat minister Demir nu mee aan de kar trekt en er schot in de zaak komt”, zo besluit Wim Monteyne.

Type: Persbericht
Naam: N-VA Zwevegem
Organisatie: N-VA Zwevegem
Adres:
Stad:
Telefoon: 0477 28 93 92