Mondiaal Café “Over en op water”

Mondiaal Café “Over en op water”
17 oktober 2019 van 19u-22u

De Mondiale Raden van Harelbeke, Kuurne en Kortrijk en het postgraduaat duurzame ontwikkeling van HOWEST&VIVES organiseren samen een mondiaal café over water.
Het evenement gaat niet alleen over water, het vindt ook plaats op het water: afspraak zijn de Banmolens in Harelbeke waar we met de boot vertrekken. Er wordt een tussenstop gemaakt in Kortrijk waar een aantal standen bezocht kunnen worden om dan terug te varen naar Harelbeke.
Tijdens de boottocht krijgen de deelnemers uitleg over de globale waterproblematiek vanuit verschillende invalshoeken: vervuiling, waterschaarste en waterverbruik komen aan bod. Daarnaast bekijken we ook hoe dit lokaal aangepakt kan worden en krijgen we tips om binnen ons eigen huishouden, water te besparen.
Tot slot gaan de gemeentes van de respectievelijke mondiale raden het engagement aan om het charter ‘drinKraantjeswater’ te onderschrijven of hun engagement te vernieuwen.
Wil je deze unieke boottocht meemaken en tegelijk iets bijleren over ons kostbaar water? Schrijf je gratis in (opgelet: beperkte plaatsen!):
https://www.mondialeraadkuurne.be/mondiaal_cafe_17okt19
Meer info: water@mondialeraadkuurne.be

Type: Persbericht
Naam: Oxfam-Wereldwinkel Kortrijk
Adres: Groeningelaan 12
Stad: 8500 Kortrijk
Telefoon: 056 22 32 44