Muzikale herfstvakantie

Tijdens de komende herfstvakantie kaapt CC De Schakel het Oblaten auditorium voor 3 uitzonderlijke muzikale samenwerkingen. Dinsdag 29 oktober speelt één van Belgisch grootste beloftes een concert in aanloop naar hun release van hun debuut album. We leerden Portland kennen via hun hemelse dream-pop die vlot zijn weg vindt in radioland.
Een dag later komt het gelegenheidsband ‘Placenta Plays Placebo’ het werk van de legendarische Marc Moulin reanimeren. 7 Belgische topmuzikanten brengen een aan de perfectie grenzend concert waarin we onder andere kunnen meewiegen op de tonen van ‘Balek’ een nummer dat dankzij de Callboys ons collectief geheugen is binnengeslipt.
Afsluiten doen we met een regelrecht feestje. Ertebrekers, de funky West-Vlaams getinte band van Flip Kowlier, belooft ons een stomend concert aan de vooravond van Allerheiligen.

Naast de samenwerking met de Waregemse Academie zocht CC De schakel per avond nog een lokale partner. Zo staat de jongeren van het nieuwe Waregemse theatergeweld Polyvalent bij Portland achter de bar en nemen de gekke pruiken van Ze Quaffeurz het bij Placenta Plays Placebo van hen over. Voor het concert van Ertebrekers kan het cultuurcentrum rekenen op de medewerking van Jeugdhuis Jakkedoe.

Type: Persbericht
Naam: De Wintere
Adres: Schakelstraat 8
Stad: 8790 Waregem
Telefoon: 0477756023