N-VA Zwevegem pleit met succes voor huisdiersticker

ZWEVEGEM – Op de gemeenteraadszitting van 26 oktober 2020 pleitte raadslid Sofie Vermeulen (N-VA) voor het aanschaffen en aanbieden van de nieuwe huisdiersticker. Met succes, want schepen Degezelle antwoordde positief op haar voorstellen.

In mei 2018 lanceerde minister van Dierenwelzijn Ben Weyts de eerste versie van de huisdiersticker. “Zo’n sticker maakt in één oogopslag duidelijk welke dieren zich in een woning bevinden, zodat de hulpdiensten bijvoorbeeld in geval van brand ook de huisdieren kunnen redden. Alle Vlaamse steden en gemeenten konden gratis inschrijven op de actie en die kende een immens groot succes. Ook Zwevegem tekende toen hierop in”, zo weet Sofie Vermeulen. Intussen werden er reeds 366 stickers verdeeld.

Minister Weyts lanceerde recent 500.000 gloednieuwe huisdierstickers. De stickers kregen een nieuwe opmaak en betere kwaliteit dan de eerdere versie. De huisdiersticker 2.0 maakt in één oogopslag duidelijk welke dieren zich in een woning bevinden.

“Steden en gemeenten kunnen de nieuwe huisdiersticker bestellen tot en met 16 november 2020 via de website van de Dienst Dierenwelzijn. De Vlaamse Overheid betaalt de druk- en verzendkosten volledig. Ik ben blij dat schepen Degezelle ingaat op mijn vraag om de nieuwe sticker te bestellen en aan te bieden aan de Zwevegemnaar. Bovendien wordt er gekeken om de sticker ook te verdelen via de bibbus en via het dierenasiel”, zo besluit Sofie Vermeulen.

Type: Persbericht
Naam: N-VA Zwevegem
Adres:
Stad:
Telefoon: 0477 28 93 92