Nu al triagepunten in Kortrijk en Kuurne in de strijd tegen Corona, Waregem en Deerlijk volgen snel

Lokale besturen, huisartsen en ziekenhuizen slaan de handen in elkaar in de strijd tegen Corona: nu al triagepunten in Kortrijk en Kuurne, Waregem en Deerlijk volgen snel.

In de regio worden meerdere gemeentelijke 'triagepunten’ ingericht; één punt in de gemeente waar op doorverwijzing van de huisarts een eerste onderzoek kan gebeuren en waar zo nodig doorverwezen wordt naar het ziekenhuis.

Via W13, het regionale samenwerkingsverband op het vlak van welzijn en zorg in Zuid-West-Vlaanderen, worden huisartsen, ziekenhuizen en lokale besturen samengebracht in de strijd tegen de verspreiding van het virus. Om huisartsen en spoeddiensten wat te ontlasten en tegelijk een efficiëntere inzet van noodzakelijk medisch beschermend materiaal te garanderen, wordt regionaal en lokaal ingezet op plaatselijke 'triagepunten’. Op deze punten kan een eerste onderzoek gebeuren in het kader van het zogenaamde Coronavirus (COVID-19), de huisarts of arts verwijst dan indien nodig door naar de spoeddienst van het ziekenhuis.

Deze triagepunten zullen volgens noodzaak worden opgestart. In Kortrijk en Kuurne is dat al het geval, Waregem en Deerlijk volgen snel, nadien volgens noodzaak alle andere gemeenten in de regio. De lokale besturen van Zuid-West-Vlaanderen, Huisartsenkring HZW, AZ Groeninge, AZ Delta en het OLV van Lourdes Ziekenhuis slaan hiervoor de handen in elkaar.

Een oproep aan alle mensen: ga NIET zelf naar zo’n triagepunt of naar het ziekenhuis maar volg de concrete aanwijzingen.

Het volledige persbericht vind je in bijlage.

Type: Persbericht
Naam: Kim Van Belleghem
Organisatie: Welzijn13
Adres: President Kennedypark 10
Stad: 8500 Kortrijk
Telefoon: 056 24 16 20