(Op) Weg met de fietshelm!

Op 15 november organiseert de ouderraad van het Don Boscocollege (Kortrijk) een thema-avond met als titel '(Op) weg met de fietshelm!'. De bekende neurochirurg Bart Depreitere (UZ Leuven) komt hiervoor naar Kortrijk.

Depreitere staat bekend als een groot pleitbezorger van de fietshelm. Een helm dragen is volgens hem de enige manier om te zorgen dat je bij een val geen hersenletsel oploopt. De professor weet waarover hij spreekt, want hij krijgt dagelijks te maken met slachtoffers van fietsongevallen. Bart Depreitere is zelf ook bezig met de ontwikkeling van een nieuw soort fietshelm. Die moet het risico op een zwaar hersenletsel verminderen.

Dat de fietshelm niet populair is bij jongeren, is een publiek geheim. Ze vinden een helm niet cool. “Door de helm voor minderjarigen verplicht te maken, zou je die groepsdruk tegen kunnen gaan,” aldus Bart Depreitere.

Overdag krijgen de leerlingen van het tweede, derde en vierde jaar een aangepaste lezing door de dokter.

De dag valt niet toevallig samen met de start van de jaarlijkse XIU-actie. Met dit initiatief wil de school jongeren aanmoedigen om hun zichtbaarheid in het verkeer te verhogen. XIU startte exact tien jaar geleden - in november 2008 - en groeide uit een bijeenkomst van vertegenwoordigers van een aantal ouderverenigingen van secundaire scholen uit het Kortrijkse. Aanleiding was een aantal tragische ongevallen met jonge fietsers in de Leiestreek.
De actie is ondertussen in heel Vlaanderen bekend.

Praktisch

De thema-avond '(Op) Weg met de fietshelm' vindt plaats op donderdag 15 november om 20.00 u. in de Emmaüszaal van het Don Boscocollege.

De avond wordt gratis aangeboden door de ouderraad.Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar ouderraad@donboscokortrijk.be

's Ochtends is er vanaf 7.30 u. een ludieke actie op de speelplaats van de school.

Meer info?
- Bart Bogaert, voorzitter van de ouderraad van DBK via (ouderraad@donboscokortrijk.be, 0496/539148)
- Don Boscocollege Kortrijk, Don Boscolaan 30, Kortrijk (056/26.50.50)

Type: Persbericht
Naam: Bart Bogaert
Organisatie: Ouderraad Don Boscocollege Kortrijk
Adres: Daalberg, 4
Stad: Aalbeke
Telefoon: +32496539148