Opmerkelijk: restaurant in Aalbeke verlaagt haar menukaart

- Begin persbericht -
Aalbeke, 24/11/2022

Opmerkelijk: restaurant in Aalbeke verlaagt haar menukaart

Vanallier in Aalbeke lanceert vandaag hun nieuwe menukaart. Opmerkelijk, hun prijzen gaan niet naar boven, maar wel grotendeels naar beneden. Door enkele interne wijzigingen en aanpassingen op de menukaart, slagen ze erin hun prijzen lager te maken. Aan de kwaliteit en het concept is niet gesleuteld.

Dagelijks merken we dat het leven duurder wordt. De prijzen aan de kassa stijgen alsmaar. Een Foodconcept in Aalbeke, Vanallier, wil net het omgekeerde doen. Ze passen hierdoor hun kaart aan. Naar beneden weliswaar. Ongewoon in deze tijden, maar een doordachte beslissing van de Group Bossuwé waarvan Vanallier deel uit maakt. Al sinds jaar en dag ijvert de Group Bossuwé ervoor om aan democratische prijzen kwaliteitsvolle en lekkere frietgerechten voor te schotelen aan hun klanten.

Gezien de huidige inflatie de prijzen enkel maar de hoogte in duwt en voor vele een restaurantbezoek uitgesteld of niet meer mogelijk wordt, vindt Vanallier het belangrijk om een restaurantbezoek nog steeds aan democratische prijzen aan te bieden. De grootste wijziging wellicht is het aanpassen van de sides dishes. Voorheen was er de keuze tussen 4 verschillende betalende sides dishes (Bossuwé frietjes, groentefrietjes, wedges en aardappelkroketten). Deze keuzes verdwijnen en elke maaltijd komt nu standaard met een portie Bossuwé frietjes. Door hun stockage en verlies van etenswaren te reduceren, kunnen ze een besparing vinden van enkele procenten. Door enkele kleine ingrepen zoals deze, is het mogelijk om de menukaart te laten dalen.

“Wij Belgen zijn Bourgondiërs, wij genieten graag van het leven en van lekker eten. Daarbij hoort ook een restaurantbezoek. Onze klanten zullen nog steeds dezelfde belevenis ervaren en geen verschil merken, enkel bij het afrekenen zullen ze het verschil in de positieve zin voelen”, zegt zaakvoerder Olivier Honoré.

De laatste jaren hebben restaurants het sowieso niet gemakkelijk. Corona, energiecrisis, inflatie,… Om de menukaart met lagere prijzen houdbaar te houden, rekenen ze bij Vanallier op een hogere bezetting. Zeker met de kerstperiode op komst, rekenen ze bij Vanallier op een positieve respons van de buurt en hun nieuwe en bestaande klanten.

- Einde persbericht -

Vanallier Premium Belgian Fries maakt deel uit van de Group Bossuwé. De Group Bossuwé bestaat momenteel uit 5 vestigingen (Vanallier, Bossuwé Station, Bossuwé Wevelgem, Bossuwé ’t Hoge en Bossuwé Pottelberg) en meerdere foodtrucks en tapwagens (waaronder Maurice, een oldtimer Citroën HY, de bekendste). Binnenkort voegen we ook nog nieuwe, unieke foodtrucks toe aan ons wagenpark. Dit jaar vieren we ons 70-jarig bestaan. Bij ons is het familiale karakter heel belangrijk, zo staan de vader en zonen elke dag in één van de frituren. De waarden van Group Bossuwé zijn: familiaal, authentiek kader met Kortrijkse waarden, vooruitstrevend en vernieuwend en bij ons gaan gastvrijheid en smaak hand in hand.

Voor meer informatie kan u terecht bij:
Olivier Honoré | GSM: 0478 50 56 87 | e-mail: olivier.honore@bossuwe.be | adres: Kampstraat 47, 8500 Kortrijk |www.vanallier.be
Voor rechtenvrije hi-res foto’s kan u hier klikken: https://wetransfer.com/downloads/e6b175138852c3eb8c18d2b8b1601a262022112...

Type: Persbericht
Naam: Volkert Lapere
Organisatie: Vanallier - Group Bossuwé
Adres: Doorniksesteenweg 171
Stad: 8500 Kortrijk
Telefoon: 0478 50 56 87