Oxfam-Wereldwinkels ruilt 22.500 repen chocolade.

Oxfam-Wereldwinkels ruilt 22.500 repen chocolade.

12 oktober Wereldwinkeldag

Op 12 oktober, Wereldwinkeldag, de traditionele afsluiter van de Week van de Fair Trade (2-12 oktober), kan je in Oxfam-Wereldwinkel van Kortrijk een lege chocoladeverpakking van om het even welk merk, ruilen voor een gratis Bite to Fight-chocoladetablet van 200g.
Oxfam-Wereldwinkel Kortrijk gooit de deuren open op zaterdag van 9u30 tot 18u.

Je kan er een reep komen ruilen en een postkaart versturen om de Belgische chocoladesector te helpen herinneren aan hun gemaakte engagementen binnen het Beyond Chocolatepartnership. Dat initiatief wil tegen 2030 alle in Belgische chocolade verwerkte cacao van boeren die een leefbaar inkomen verdienen laten komen.
Chocolade is een miljarden business. Toch leven cacaoboeren in extreme armoede. Ze verdienen slechts één derde van wat nodig is voor een leefbaar inkomen (Cacaobarometer 2018).
Om de kloof tot aan een leefbaar inkomen te dichten, betalen wij nu een extra, flexibele Oxfam-premie, bovenop de fairtradepremie. Die gaat rechtstreeks naar de cacaocoöperatie in Ivoorkust. Met elke hap Oxfam-chocolade draag je dus bij aan een betere toekomst voor de cacaoboeren en hun gezin. Bovendien steun je een vrijwilligersbeweging die via acties, campagnes en beleidswerk strijdt voor een volledig duurzame cacaosector.

Type: Persbericht
Naam: Oxfam-Wereldwinkel Kortrijk
Adres: Groeningelaan 12
Stad: 8500 Kortrijk
Telefoon: 056 22 32 44
Bijlagen: _TOH_bb.jpg