PERSBERICHT: Vlaams Belang Kortrijk beloont inwoners die Vlaamse leeuwvlag uithangen

10 juli 2018

VLAAMS BELANG KORTRIJK BELOONT INWONERS DIE VLAAMSE LEEUWVLAG UITHANGEN

Vlaams-nationale partij voert 11 juli-campagne: Vlaanderen: ons land
Onder het motto ‘Vlaanderen: ons land’ roept het Vlaams Belang de inwoners van Kortrijk op om op 11juli de leeuwenvlag uit te hangen. Wie daar gehoor aan geeft, wordt beloond.

Wie op 11 juli de Vlaamse Leeuw uithangt wordt dit jaar door de lokale partijafdeling van het Vlaams Belang namelijk verrast met een originele attentie. Speciaal voor de Vlaamse feestdag ontwierp de partij zelfklevers met de boodschap ‘Trots Vlaming én Kortrijkzaan’.

Wouter Vermeersch:“11 juli is niet alleen een feestdag, het is ook een politieke strijddag waarop we onze Vlaamse identiteit in de verf zetten. Dat is meer dan ooit nodig, nu de voltallige politieke klasse - tegen alle dure eden in - de Vlaamse eisen verticaal in de diepvries plaatste.”

Wettelijke feestdag

In het Vlaams parlement diende het Vlaams Belang ook een resolutie in om 11 juli te laten erkennen als een wettelijk betaalde feestdag. “In 1996 stemde het Vlaams Parlement al een resolutie voor een volwaardige erkenning van 11 juli als wettelijke, betaalde feestdag. 22 jaar later is deze resolutie nog steeds dode letter. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Elk zichzelf respecterend volk heeft immers het recht op zijn feestdag. Net als de Schotten, Basken en Catalanen hebben ook de Vlamingen dat”, aldus Wouter Vermeersch.

11 juli-boodschap

Via sociale media verspreidde Vlaams Belang Kortrijk ook een lokale, Kortrijkse 11 juli-boodschap:
https://www.facebook.com/vlaamsbelangkortrijk/videos/1958864557738637/
“Het is ondertussen vijf na twaalf in Kortrijk. Bijna 1 op 5 kinderen groeit op in armoede. Maar liefst 1 op 5 kinderen spreekt thuis geen Nederlands. Kennis van onze taal en cultuur en respect voor onze waarden en normen zijn nochtans principes waarop niet mag worden toegegeven. Vandaar onze oproep aan de elite in het stadhuis: laat ons stoppen met armoede te importeren en laat ons bezig zijn met de échte problemen van de Vlamingen, in plaats van een zoveelste leuk ideetje te lanceren in een verkiezingscampagne. Het gaat, zeker op 11 juli, om het idee van een vrij, onafhankelijk en veilig Vlaanderen die zijn eigenheid en identiteit durft te beschermen. Ook en vooral in Kortrijk, onze Guldensporenstad. Wij zijn dan ook meer dan ooit vastberaden: Kortrijk blijft van ons!”

Bijlage:
Ontwerp sticker
Code facebookvideo

Type: Persbericht
Naam: Wouter Vermeersch
Organisatie: Vlaams Belang Kortrijk
Adres:
Stad: Kortrijk, Vlaanderen
Telefoon: 0485/66.07.80