PERSBERICHT: Vlaams Belang Kortrijk laat duizenden Quick-nokkio kalenders uitdelen

Persbericht 2018-2024 nr. 67 - woensdag 30 december 2020

Wouter Vermeersch: “Hét politieke feit van 2020 in Kortrijk was ongetwijfeld de zoveelste woordbreuk van Van Quickenborne.”

VLAAMS BELANG KORTRIJK LAAT DUIZENDEN QUICK-NOKKIO KALENDERS UITDELEN

Bijlagen:
1. Foto nieuwjaarkalender 2021 Quick-nokkio
2. Cartoon nieuwjaarkalender 2021 Quick-nokkio

Jaarlijks laat Vlaams Belang Kortrijk een cartoon ontwerpen en drukken op een nieuwjaarskalender. Ook dit jaar werden opnieuw ruim 10.000 kalendertjes gedrukt. Deze kunnen niet worden uitgedeeld op de traditionele nieuwjaarsreceptie, maar worden op een corona-veilige manier verdeeld in Kortrijk en deelgemeenten.

De cartoon toont titelvoerend burgemeester Van Quickenborne (Open VLD) afgebeeld voor de Broeltorens als Pinokkio die liegt: “Ik blijf zes jaar burgemeester.”

Wouter Vermeersch: “Het is natuurlijk ludiek bedoeld, maar wat niet lachend gezegd kan worden, is de waarheid niet. Van Quickenborne pleegde dubbele woordbreuk: bij de lokale én de nationale verkiezingen beloofde hij telkens zes jaar burgemeester te blijven. Bovendien beloofde hij dat de Open VLD zou opschuiven naar rechts, maar hij vormde de meest linkse en anti-Vlaamse regering ooit. Na drie maanden is het nu al duidelijk dat dit een onvervalste belastingregering wordt, die zijn gelijke niet kent in de Belgische geschiedenis.”

Type: Persbericht
Naam: Wouter Vermeersch
Organisatie: Vlaams Belang Kortrijk
Stad: Kortrijk, Vlaanderen
Telefoon: 0485/66.07.80