PERSBERICHT: Vlaams Belang Kortrijk trapt met Valentijn ‘Hart voor onze mensen’-campagne af

Persbericht 2018 - 2024 nr. 34 – vrijdag 14 februari 2020
Aantal publicaties: HLN: 13/33 - NB: 11/33 - KW: 11/33 - WTV: 3/33

VLAAMS BELANG KORTRIJK TRAPT MET VALENTIJN ‘HART VOOR ONZE MENSEN’-CAMPAGNE AF

Wouter Vermeersch: “Te veel mensen leven in armoede, terwijl bakken geld naar migratie gaan. Bespaar op migratie in plaats van op onze mensen.”

Bijlage: campagnebeeld

‘Een hart voor onze mensen’. Onder deze slogan delen mandatarissen en militanten van Vlaams Belang Kortrijk aanstaande zaterdag 15 februari snoepgoed in hartjes-vorm uit in combinatie met een inhoudelijke boodschap: “Drie op vier rusthuisbewoners kunnen hun factuur niet betalen met hun pensioen", zo stelt Vlaams Belang-fractieleider en parlementslid Wouter Vermeersch. “Dat terwijl de helft van onze leeflonen en bijna 30 procent van onze sociale woningen naar vreemdelingen gaan. In wat voor een maatschappij is zoiets fair of sociaal?” De actie kadert in een bredere, nationale campagne van de partij.

“Het mes snijdt zo diep dat de pensioenen in dit land 40 tot 50 procent lager liggen dan in onze buurlanden waardoor drie op vier bejaarden hun rusthuisverblijf niet kunnen betalen”, aldus gemeenteraads- en parlementslid Carmen Ryheul (Vlaams Belang). “Bovendien leeft dan nog eens 1 op 7 Kortrijkzanen en groeit bijna 1 op 5 kinderen op in armoede in onze stad. Dat is fundamenteel onrechtvaardig.”

Intussen is er wel geld voor immigranten die nooit 1 euro hebben bijgedragen, aldus Ryheul. “Per jaar geven we 800 miljoen euro uit aan asielzoekers alleen”, vertelt Ryheul. “En dan heb ik het nog niet eens gehad over de massieve kosten in de werkloosheid - waar recent bleek dat maar liefst één op drie allochtoon is, de 28% van onze nieuwe sociale woningen die vreemdelingen krijgen of het grote aandeel van 44% niet-Belgen in onze gevangenissen. Ook uitgaveposten als inburgering, criminaliteit en overlast werden nog niet meegerekend”

“Met deze campagne, die we voeren tussen de mensen, wensen we enerzijds te informeren en anderzijds duidelijk te maken dat het Vlaams Belang kiest voor eerst ONZE mensen”, besluit Vermeersch.

De actie vangt aan om 15u00 op 15 februari 2020. Journalisten die wensen aanwezig te zijn, kunnen Wouter Vermeersch (0485/66.07.80) contacteren.

Type: Persbericht
Naam: Wouter Vermeersch
Organisatie: Vlaams Belang Kortrijk
Stad: Kortrijk, Vlaanderen
Telefoon: 0485/66.07.80