PERSBERICHT: Vlaams Belang schenkt 500 euro aan mishandeld ‘Sprotje’

dinsdag, 12 juni 2018

Persbericht Vlaams Belang Nationaal

VLAAMS BELANG SCHENKT 500 EUR AAN MISHANDELD 'SPROTJE'

Partij wil maximumstraf voor dierenbeulen

De gruwelijke feiten die vorige week aan het licht kwamen waarbij een Oekraïense dader een jong katje in een oven van 200 graden plaatste, zijn ook bij het Vlaams Belang op ontsteltenis onthaald. Vlaams Belang Nationaal doet een gift van 500 euro voor de verzorging van het katje en wil paal en perk stellen aan de heersende straffeloosheid inzake dierenmishandeling.

Sprotje werd pas twee dagen later naar een dierenarts gebracht. Ze was er bijzonder slecht aan toe. De kattin heeft zware brandwonden. Zo zijn de kussentjes op haar pootjes helemaal verbrand en lijdt het beestje aan interne bloedingen. Volgens de behandelende dierenarts lopen de kosten echter erg hoog op. Daarom werd een crowdfunding georganiseerd. Als partij met een hart voor dieren vonden we het dan ook onze plicht bij te dragen in de verzorgingskosten. We schenken daarom 500 euro voor de behandeling van het katje.

Ook dient er stil te worden gestaan te worden bij de bestraffing van de daders, opdat dit niet meer kan gebeuren. In Vlaanderen regeert immers de straffeloosheid voor dierenbeulen. Vandaag wordt amper 6 procent van de feiten van dierenmishandeling bestraft. Van de meer dan 4000 gevallen die de afgelopen twee jaar binnen kwamen op de Belgische parketten volgden er amper 235 veroordelingen. Zowat 6 op 10 feiten wordt zelfs klakkeloos geseponeerd. In Brussel is dat zelfs 8 op 10. Het Vlaams Belang wil strengere straffen voor dierenbeulen. Bij manifeste overtredingen zoals bij Sprotje dient telkens de maximumstraf te worden uitgesproken.

Bijlage:
foto 'Sprotje'

Verwijzing nationaal persbericht:
https://www.vlaamsbelang.org/vlaams-belang-schenkt-500-euro-aan-mishande...

Type: Persbericht
Naam: Wouter Vermeersch
Organisatie: Vlaams Belang Kortrijk
Adres:
Stad: Kortrijk, Vlaanderen
Telefoon: 0485/66.07.80
Bijlagen: Sprotje.jpg