PERSBERICHT: Vlaams Belang verbolgen over verzwegen ontsnapping uit detentiehuis

Persbericht 2018-2024 nr. 118 – Dinsdag 22 november 2022

Wouter Vermeersch (Vlaams Belang): “Het is compleet onaanvaardbaar dat deze ontsnapping aanvankelijk werd verzwegen voor de ruime bevolking, zeker met de vele woningen en scholen in de buurt. De buurtbewoners en ouders werden niet gewaarschuwd zoals het hoort, te meer de ontsnapte crimineel nog steeds niet werd gevat!”

VLAAMS BELANG VERBOLGEN OVER VERZWEGEN ONTSNAPPING UIT DETENTIEHUIS

Vlaams Belang reageert verbolgen, maar niet verrast, op de eerste ontsnapping uit detentiehuis in Kortrijk. “De buurtbewoners en ouders werden niet gewaarschuwd zoals het hoort”, reageert fractieleider Wouter Vermeersch. “Dat is onaanvaardbaar. Dit eerste ernstige incident en deze doofpostoperatie bevestigen spijtig genoeg dat de Kortrijkzanen door minister Van Quickenborne worden gebruikt voor allerlei experimenten inzake Justitie”.

In Kortrijk is een gedetineerde ontsnapt uit het detentiehuis. Dat werd bevestigd aan de redactie van FOCUS-WTV. De ontsnapping gebeurde al van vorige week, maar raakte nu pas bekend. Het detentiehuis is pas enkele weken geleden geopend in een voormalig woonzorgcentrum in de Etienne Sabbelaan te Kortrijk. Het is het eerste in het land. In Kortrijk is er plaats voor een 50-tal gedetineerden, nu verblijven er 7. Het gevangenis-project werd uitgebouwd midden een woonwijk en naast een kleuterschool, een lagere school en tussen een hogeschool en een universiteit.

Wouter Vermeersch, fractieleider Vlaams Belang Kortrijk reageert scherp: “Het is compleet onaanvaardbaar dat deze ontsnapping aanvankelijk werd verzwegen voor de ruime bevolking, zeker met de vele woningen en scholen in de buurt. De buurtbewoners en ouders werden niet gewaarschuwd zoals het hoort, te meer de ontsnapte crimineel nog steeds niet werd gevat! Zeker nu er nog maar 8 – ondertussen 7 – van de voorziene 50 gevangenen aanwezig zijn. Het detentiehuis is slechts enkele weken open en het eerste ernstig incident is al een feit. Dit eerste ernstige incident en deze doofpostoperatie bevestigen spijtig genoeg dat de Kortrijkzanen door minister Van Quickenborne (Open VLD – Team Burgemeester) worden gebruikt voor allerlei experimenten inzake Justitie. Het eerdere incident in Hogeschool Vives met een mogelijke schutter toonde aan hoe kwetsbaar de kleuters, schoolkinderen en studenten in die buurt zijn. Hun veiligheid moet onze absolute prioriteit zijn en niet het imago van het detentiehuis. We kunnen dan ook niet begrijpen dat er niet onmiddellijk een waarschuwing werd uitgestuurd aan de ruime bevolking. We zullen, als Vlaams Belang, de verantwoordelijken hierover ondervragen. De verantwoordelijke minister Van Quickenborne (Open VLD – Team Burgemeester) in het parlement en de Kortrijkse waarnemend burgemeester Vandenberghe (Team Burgemeester), als verantwoordelijke van politie, in de gemeenteraad.”

Type: Persbericht
Naam: Wouter Vermeersch
Organisatie: Vlaams Belang Kortrijk
Stad: Kortrijk, Vlaanderen
Telefoon: 0485/66.07.80