Pralines van Chocolatier Vandenbulcke zijn West-Vlaams streekproduct

Kortrijk, 9 september 2020 – Twee pralines van Chocolatier Vandenbulcke uit Kortrijk dragen vanaf nu het label van West-Vlaams streekproduct. De gekende Paardenkoppraline en de Cortryck praline zijn al sinds jaar en dag geliefd in de Leiestreek. Voortaan zijn ze dus ook officieel erkend als 100% streekproduct.

Geïnspireerd door de Leiestreek

De beide pralines hebben een sterke link met de regio. De vele paardenkoersen inspireerden de chocolatiers uit de streek die zich gingen specialiseren in de paardenkop-praline. Ze gebruikten een standaard moule van een paardenkop, vulden die met hazelnootpraliné en voegden een krokante toets toe. Iedere chocolatier legt zijn nuances daarbij anders.

Op de unieke Cortryck praline schitteren de Broeltorens, de iconische gebouwen uit de thuisstad van Chocolatier Vandenbulcke. De praline is gemaakt met hazelnootpraliné, gepofte rijst en is gehuld in fondant- of melkchocolade. Consumenten die de pralines van Vandenbulcke willen proeven, kunnen een bezoek brengen aan hun bedrijfswinkel.

Authentieke pralines op basis van familierecept

Chocolatier Vandenbulcke is erg trots op hun twee streekproducten. “We staan volledig achter het 100% West-Vlaams initiatief. De mooie producten van eigen bodem verdienen meer aandacht”, zegt CEO Jelle Vandenbulcke. “De ambacht van chocolatier ligt ons ook nauw aan het hart. We zijn een familiebedrijf, geboren en getogen in de streek, met familierecepten die al meer dan 71 jaar gebruikt worden. Vandaag maken we nog steeds onze authentieke pralines en nieuwe creaties met dezelfde passie maar op industrieel niveau. Zo kunnen we onze pralines verdelen op grotere schaal.”

------

Contact voor de pers 

Loud and Clear  

Delphine Van Hoecke  

Justask@loud-and-clear.be  

+32 498 20 40 49  

www.loud-and-clear.be

  

Over Chocolatier Vandenbulcke   
Chocolatier Vandenbulcke is een familiebedrijf van de derde generatie met een passie voor chocolade. Het bedrijf werd opgericht in 1949 door André Vandenbulcke. Zijn vrouw Olga, en later zijn zoon Philippe en kleinzoon Luk, creëerden en bewaarden de originele familierecepten die de smaakvolle chocolade van het bedrijf garanderen. Het assortiment bestaat uit vijf segmenten: Sea-assortiment Sealife / Seashells, Pralines, truffels, dragee-eieren en Petit Melo. De producten worden voornamelijk verkocht onder het merk Vandenbulcke Chocolatier, maar sommige zijn ook verkrijgbaar onder private label. Het bedrijf is actief in meer dan 55 landen en heeft 40 vaste en 30 seizoensmedewerkers in dienst. Chocolatier Vandenbulcke is RSPO, Fair Trade en UTZ-gecertificeerd en richtte Bulckies World op, een reeks initiatieven die ten goede komen aan product, milieu, mens en maatschappij. www.vandenbulcke.com

Type: Persbericht
Naam: Delphine Van Hoecke
Organisatie: Loud and Clear
Adres: Murissonstraat 68
Stad: 8930 Rekkem
Telefoon: 0498204049