RhizoPolitica - een debat voor jongeren

Geachte heer, mevrouw

Wij zijn enkele laatstejaarsleerlingen van RHIZO Lyceum OLV Vlaanderen Kortrijk en voor het vak geschiedenis organiseren wij in de aanloop naar de federale, Vlaamse en Europese verkiezingen op 26 mei een politiek debat met alle West-Vlaamse kopstukken. We organiseren dit debat volledig zelf met onze leerkrachten geschiedenis als opvolgers en coaches.

Felix De Clerck (CD&V), Vincent van Quickenborne (Open Vld), Axel Ronse (N-VA), Maxim Veys (sp.a), Wouter Vermeersch (Vlaams Belang), Jeremie Vaneeckhout (Groen) en Natalie Eggermont (PVDA) zijn de politici die het tegen elkaar zullen opnemen.

Dit debat vindt plaats op dinsdagnamiddag 19 maart om 13:30 uur in de aula van de Hogeschool VIVES (Doorniksesteenweg 145, Kortrijk). Daar zullen zo’n vijfhonderd leerlingen van de derde graad van verschillende RHIZO-scholen aanwezig zijn. Vijfhonderd andere leerlingen zullen het debat op hun eigen school via livestream volgen.

Het is de bedoeling dat het debat gaat over onderwerpen en thema’s die dicht bij onze leefwereld aansluiten. De thema’s zullen dan ook worden bepaald door de jongeren zelf. Hiervoor hebben we zelf een enquête opgesteld die ingevuld werd door de leerlingen die het debat zullen volgen.

Wij denken dat dit een unieke kans en een heel leerrijke ervaring voor onze medeleerlingen is, aangezien een groot deel van ons in mei voor de eerste keer mag gaan stemmen en nog niet exact weet waarvoor elke partij staat.

Graag nodigen wij u uit om ter plaatse verslag uit te brengen van dit evenement.

Voor verdere informatie kunt u ons altijd bereiken via e-mail of telefoon (0488 88 81 81).

Wij durven hopen op een positief antwoord. Alvast bedankt om onze vraag in overweging te willen nemen.

Met vriendelijke groeten

Berend De Vestele, in naam van het organiserende team

Type: Persuitnodiging
Naam: Berend De Vestele
Organisatie: Rhizo Lyceum Onze Lieve Vrouw van Vlaanderen
Adres: lauwbergstraat 195
Stad: Lauwe
Telefoon: 0488 88 81 81