Rondleiding van de maand : Mariawandeling

Elke derde zondag van de maand kan je deelnemen aan een themawandeling door de Kortrijkse binnenstad. Op zondag 16 oktober neemt gids Eddy Vanyzere je mee op zijn “Mariawandeling”. Samen met hem ontdek je plaatsen waar de Mariaverering nog steeds levendig is.

Oktober Mariamaand? Jawel, na mei is oktober is in de katholieke traditie de tweede Mariamaand. Vreemd, want hoewel Maria slechts een paar keer wordt vermeld in de vier erkende evangeliën is zij wereldwijd en doorheen de eeuwen heen alom aanwezig. Hoe komt het dat de ‘leading lady’ van het christelijke geloof zo populair is? 
Verwacht je niet aan een devote kapellekenstocht maar wel aan een zoektocht naar de verschillende verschijningsvormen van Maria. Met antwoorden op vragen zoals waarom Maria niet ten hemel is opgestegen en waarom Liebfraumilch geen melk is.

Deze wandeling is een initiatief van GidsenPlus Leiestreek vzw met de gewaardeerde medewerking van Toerisme Kortrijk – Stad Kortrijk.

De tocht start om 10.15u. aan het Belfort op de Grote Markt. Deelname 5 euro per persoon. Vooraf inschrijven noodzakelijk. Dit kan via de online ticketshop www.toerismekortrijk.be of aan de balie van het infokantoor aan het Begijnhof.

Type: Persbericht
Naam: Bart Hanson
Organisatie: GidsenPlus Leiestreek vzw
Adres: Vooruitgangsstraat 33
Stad: 8500 Kortrijk
Telefoon: 0479/579329