#samenuitjekot voor een veilig avondje cultuur.

Cultuurcentrum De Schakel opent binnenkort opnieuw de schouwburg voor beperkt publiek. Sinds de start vorige week zaterdag 29 augustus verkocht cc De Schakel een kleine 6.500 tickets voor het nieuwe cultuurseizoen.

“We zijn tevreden en staan – samen met de artiesten en de bar - te popelen om iedereen te verwelkomen”, merkt directeur Dave Van Robays op. Momenteel mogen er 200 mensen een voorstelling bijwonen, maar rekening houdende met de maatregelen bereikt de Waregemse theaterzaal nu die capaciteit niet. Het maximum werd voorlopig bepaald op 150 zitjes. “Maar er is absoluut geen reden voor terughoudendheid. We beloven iedereen een corona-veilige ervaring. Zo laten we altijd één rij voor en achter een bezette zitplaats leeg en tussen iedere bubbel houden we 1 stoel vrij. Kom je langs, dan volg je de pijlen en eenmaal in de zaal begeleiden wij jullie naar jullie plaatsen. Wij zorgen ook voor handgel, jullie zorgen voor een mondmasker.”

Woensdag 16 september vindt het eerste optreden plaats na 6 maanden stilte in de schouwburg. De jonge – en nu al internationaal gerenommeerde - Waregemse jazz-pianist Alex Koo houdt even halt in zijn geboortestad om zijn CD Appleblueseagreen voor te stellen. Samen met trompetvirtuoos Jean-Paul Estiévenart, drummer Dré Pallemaerts en contrabassist Lennart Heyndels speelt hij enkele lyrische composities uit zijn nieuwste plaat en een reeks mooi opgebouwde improvisaties. Goed voor een concert vol uiterst oprecht samenspel.

Zaterdag de 19de krijgt Stijn Meuris (Noordkaap) de micro voor een (h)eerlijke tirade. Op dit ogenblik werkt hij aan zijn nieuwe show onder de noemer Belgarije. Daarin neemt hij met veel bravoure en rad van tong de huidige politiek en aanverwante thema’s vol humor onder de loep.

Voor de mensen achter cc De Schakel 2 mooie redenen om volgende week #samenuitjekot te komen.

Meer info op www.ccdeschakel.be

/// contact – niet voor publicatie ///
Jorge De Wintere – communicatieverantwoordelijke
jorge@ccdeschakel.be -- direct tel. 056 62 13 46 -- gsm: 0477 75 60 23

Type: Persbericht
Naam: De Wintere
Adres: Schakelstraat 8
Stad: 8790 Waregem
Telefoon: 0477756023