Sint-Amandscollege Campus Heilig Hart organiseert een multiculturele dag op school

Sint-Amandscollege Campus Heilig Hart organiseert een multiculturele dag op school…

De leerlingen van 6de Onthaal en Public Relations uit het Sint-Amandscollege Campus Heilig Hart te Harelbeke zetten een tentoonstelling op en organiseren enkele leerlingenactiviteiten rond multiculturaliteit.
Zij doen dat in het kader van hun Geïntegreerde Proef.
De tentoonstelling en de diverse activiteiten vinden plaats op school tijdens de multiculturele dag op donderdag 6 mei tussen 8.30 uur en 17.00 uur.

Initiatiefnemers
Het thema multiculturaliteit is momenteel zeer actueel in onze maatschappij. In de media verschijnen vaak berichten over de multiculturele samenleving in België.

Ook de 10 leerlingen van 6 Onthaal en Public Relations van het Sint-Amandscollege campus Heilig Hart te Harelbeke willen hun medeleerlingen en andere personen bewust maken van de boeiende aspecten die een multiculturele samenleving te bieden heeft. Dit doen ze door het opstellen van een tentoonstelling en het organiseren van een multiculturele dag op school.

Inhoud en doelstellingen
In het kader van de Geïntegreerde Proef werkt elke leerling van de organiserende klas voor de tentoonstelling rond een eigen deelthema dat uiteraard in functie staat van het hoofdthema. De bedoeling van de tentoonstelling is informatie over verschillende culturen en tradities weer te geven voor het brede publiek.
Voor de leerlingen van de school organiseert 6 Onthaal en Public Relations op donderdag 6 mei 2010 een ‘multiculturele dag’ met verschillende workshops, die zowel educatief als actief zijn. Dit doen ze in 3 groepen, 2 groepen van 3 leerlingen en 1 groep van 4 leerlingen.

Het doel is om de andere leerlingen op een leuke, creatieve maar tegelijkertijd ook leerrijke manier te laten kennismaken met de boeiende, multiculturele wereld van vandaag.
Zo komt Oxfam-Wereldwinkels uitleggen wat Fair Trade is, kunnen de leerlingen kennis maken met de oosterse keuken, Afrikaanse dansen en met allerlei facetten van vreemde culturen.
Om de activiteiten te financieren werd een beroep gedaan op sponsors en werden allerlei financiële acties zoals een pannenkoekenverkoop georganiseerd.

Contactpersoon:

Inge Declercq (leerkracht)
Tijdens de kantooruren: 056 71 42 98 (school)
Na de kantoor uren: 0472 36 60 19
e-mail: ideclercq@sintamandscollege.be

Type: Persbericht
Naam: Jan Degroote
Organisatie: Sint-Amandscollege campus Heilig Hart
Adres: Ballingenweg 34
Stad: 8530 Harelbeke
Telefoon: 056 71 42 98
Fax: 056 72 55 91

Reacties

Nieuwe reactie inzenden

Deze reactie wordt op de website gepubliceerd.
Niet publiekelijk reageren kan via e-mail naar info@leiedal.be.
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.