Skyline maakt autisme bespreekbaar via Comedy Night

Net als de voorbijgaande jaren zet Skyline Communications zich tijdens de laatste maanden van het jaar in voor het goede doel, en dit in het kader van De Warmste Week. De campagne kreeg de naam ‘Let’s talk about autism’ mee, want dit keer zijn alle inspanningen ten voordele van vzw Victor. Deze West-Vlaamse organisatie biedt ambulante en mobiele opvoedingsondersteuning op maat aan personen met autisme en hun gezin.

Om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor vzw Victor organiseert Skyline tal van initiatieven. Zo kunnen werknemers hun rosse muntjes deponeren in een rospot, want vele kleintjes maken een grote. Verder verkopen vrijwilligers verse soep tijdens de middagpauze en wordt op 20 december de wekelijkse vrijdagsdrink ondergedompeld in kerstsfeer voor het goede doel. Daarna trekken de Skyline medewerkers naar Kortrijk, het hart van De Warmste Week. “Wij hechten veel belang aan het sociaal engagement van onze medewerkers en zijn blij dat al deze initiatieven door hen worden gedragen”, verduidelijkt Lynn Demonie, HR Manager van Skyline. “Het is bovendien ook een héél leuke teambuilding om een welverdiende vakantieperiode mee in te leiden.”

Maar het hoogtepunt van de ‘Let’s talk about autism’ campagne is ongetwijfeld de comedyavond op 10 december. Deze avond vindt plaats in de evenementenruimte van Skyline Park, de gloednieuwe bedrijvencampus waar ook het hoofdkantoor van Skyline Communications gelegen is. Op het programma staat Steven Mahieu, die momenteel volle zalen trekt met zijn nieuwe show ‘Full Contact Tour’. Maar ook Hans Cools en Mohsin Abbas, beiden al in de prijzen gevallen op verschillende comedy cups, staan op de affiche. Ze worden allen vakkundig ingeleid door MC Kjen Descheemaecker, ook wel gekend van zijn passages als Devoo Beatbox bij Belgium’s Got Talent.

“Met ‘Comedy For Charity’ willen we autisme bespreekbaar maken bij een breed publiek. Dat past ook perfect in het verhaal van het spiksplinternieuwe Skyline Park, dat zich sterk engageert naar de lokale gemeenschap toe”, verklaarde Lode Ketelair, Marketing Manager bij Skyline Communications. “De evenementenruimte op de bovenste verdieping van de tweede kantoortoren, die in het voorjaar in gebruik werd genomen, is een ideale locatie en geeft ook een extra dimensie aan onze actie. De aanwezigen are in for a treat, dat kan ik je wel zeggen. Maar boven alles willen we natuurlijk zoveel mogelijk geld inzamelen voor vzw Victor. We kwamen trouwens bij deze organisatie terecht via een van onze medewerkers die een zoontje met autisme heeft. Dat de vzw zich zo sterk inzet voor mensen in zo’n situatie kunnen we alleen maar aanmoedigen. En dus ook steunen waar mogelijk.”

“Die steun is zeer welkom,” reageerde Stien Peeters, directeur van vzw Victor. “Het is geen geheim dat de hulpverleningssector zelf wel wat hulp kan gebruiken. Dat is bij onze West-Vlaamse organisatie niet anders. Wij gaan voluit voor onze missie, en die bestaat erin mensen met autisme en hun omgeving zoveel mogelijk te ondersteunen zodat ze hun leven ten volle kunnen leiden. Het doet ons dan ook veel plezier dat er initiatieven worden opgezet die ons daartoe in staat stellen.”

Meer informatie over ‘Comedy For Charity’ vind je op volgende website: www.skylinepark.be/comedy.

Op de foto (van links naar rechts):
Emma Saldi – Patricia Vanwymelbeke – Brecht Lecluyse – Alyssa Rousseff – Lynn Demonie

Type: Persbericht
Naam: Lode Ketelair
Organisatie: Skyline Communications
Adres: Ambachtenstraat 33
Stad: 8870 Izegem
Telefoon: +32 495 63 36 57