Spes Nostra Heule is finalist voor de provincie West-Vlaanderen voor de Strafste school 2022.

Spes Nostra Heule is finalist voor de provincie West-Vlaanderen voor de Strafste school 2022.

Lena Vroman uit het 2de jaar stuurde een dossier in en na alle zendingen van de West-Vlaamse scholen doorgenomen te hebben, besliste de jury dat Spes Nostra Heule de finalist wordt voor West-Vlaanderen.

Nu is het aan de leerlingen en leraren om te bewijzen dat Spes Nostra Heule écht de Strafste School 2022 is!

Binnenkort komt een jury langs. Twee top BV’s, Francisco Schuster (bekend van #LikeMe) en Jaël Ost (bekend van Tagmag en zelf nog leerkracht biologie en Engels geweest), 2 MNM DJ’s Sander Gillis & Laura Govaerts en twee ervaringsdeskundigen.

Wat is de strafste school?

Vlaanderen is bezaaid met fantastische middelbare scholen. Dat kon het hele land zien in de vorige edities van de Strafste School op MNM. Er wordt lesgegeven, gesport, gezongen, gedanst, gewerkt, geoefend en gestudeerd dat de stukken eraf vliegen. Scholen waar iedereen die er van dichtbij of veraf mee te maken heeft trots op mag zijn.

Ergens in Vlaanderen staat er één school die nog verder gaat. Het is de draaischijf van een hele gemeenschap, tot ver buiten de schoolmuren. Een open huis dat geen geheimen kent voor buurtbewoners, dat door gewoon zichzelf te zijn een lach op het gezicht van voorbijgangers tovert, dat actief deelneemt aan wat er gebeurt in de wijk, de gemeente, de stad. Geen oubollige onderwijsinstelling, maar het kloppend hart van het sociale leven van iedereen die er thuis is. De start van duizenden vriendschappen en relaties. Een bastion tegen verzuring, fake news en agressie. Waar de grens tussen school en vrije tijd flinterdun is. Waar je leert wat echt telt in het leven, en het ook meteen in de praktijk mag brengen..

Type: Persbericht
Naam: Pieter Dhuyvetter
Adres: Mellestraat 1
Stad: 8501 Heule
Telefoon: 0472 29 26 90
Bijlagen: DSC_0070.JPG