't Veerhuis gaat voor de tiende keer op ontmoetingstocht

’t Veerhuis is een kleine groep in Kortrijk die een warme plek wil bieden in de stad. Dat probeeert het te bereiken door ontmoetingen tot stand te brengen en mensen te beluisteren. Zoals nu opnieuw met de Emmaüstocht op 25 mei.
“De Emmaüstocht is een wandeltocht in groep, met als doel het bedevaartsoord De Ginste in Oostrozebeke”, verklaart coördinator Laurence Parrent, “maar het is evenzeer een soort ontmoeting.” Zij maakt het concreter: “Een Emmaüstocht brengt mensen van allerlei achtergronden samen, die dan samen een stuk op weg gaan. Ze maken kennis, praten, wisselen uit - en ze zien wel. Niets moet, het praten gebeurt ongedwongen.Wel zijn er onderweg stiltemomenten met een bezinning en stukjes weg die in stilte worden afgelegd."
De tocht begint ’s morgens om 7.40 uur in het Kortrijks station. De groep reist per trein naar Ingelmunster, waar de wandeling echt begint. ’s Middags wordt de groep onthaald bij de plaatselijke bakkersvrouw, waar de deelnemers samen picknicken en genieten van een drankje en gebakje naar keuze. Na het middagmaal keren ze terug naar het station van Ingelmunster, waar ze nog heel even stilstaan bij het afscheid.
Wie wil deelnemen brengt zijn/ haar picknick mee, goede stapschoenen, een geel hesje en zijn goed humeur, voegt ze er nog aan toe. De deelname zelf bedraagt 8 euro, waarin treinticket en ontvangst zijn inbegrepen. inschrijving kan door overschrijving op rekening BE7360 0643 0053.

Type: Persbericht
Naam: Laurence Parrent
Organisatie: 't Veerhuis
Adres: Aalbeeksesteenweg 2
Stad: 8500 Kortrijk
Telefoon: 0479872045