Tapijtsgeest - Ontleen eens een expo bij jouw thuis!

Tapijtsgeest is allesbehalve een klassieke expo. Vijftien tentoonstellingsdozen nemen je mee naar de hoogdagen van de tapijt- en meubelstoftindustrie in Zuid-West-Vlaanderen. Kies je doos, laat je zintuigen prikkelen en ontdek. Dwaal je mee door de herinneringen van oud-textiliens? Los jij de mysterieuze tapijt-moord op in de escape-doos? Of breek je het record weversknoop-leggen? Wevers en bobineuses vertellen je straffe verhalen over het leven binnen en buiten de fabriek. De expo Tapijtsgeest reist vanaf 10 oktober doorheen Zuid-West-Vlaanderen.

Bestel eens een expo aan huis!

In corona-tijden is een tentoonstelling bezoeken niet altijd evident. Tenzij ze naar jouw living komt! De expo Tapijtsgeest bestaat uit 15 dozen die je ter plekke kan ontdekken of bij jou thuis kan ontlenen. Vanuit je eigen zetel luister je naar de verhalen van bevlogen textiliens, speel je de escape-the-box of maak je een eigen tapijtje. Ontleen een doos bij jou thuis en laat je zintuigen prikkelen! Reserveer via www.tapijtsgeest.be

Tapijt- en meubelstofindustrie?

Kamerbreed, hoogpolig of vliegend. Heel wat tapijten en meubelstoffen worden sinds de jaren 50 in Zuid-West-Vlaanderen geproduceerd. Kenners zullen vertellen dat je het verhaal van deze poolweefsels kan aanhaken aan de crisis in de vlassector vanaf 1955. Een fijnmazig netwerk van thuiswevers, veverijen, tekenaars, kartonkappers,… ontstaat. Het ‘rekkeketjek’ van weefgetouwen klinkt streekgenoten als muziek in de oren. Weverijen in het straatbeeld zijn er schering en inslag. Op vandaag zijn nog steeds heel wat pooltextielbedrijven actief in de streek.

Tapijtweekend op 17 en 18 oktober
Op zaterdag 17 en zondag 18 oktober staat het ‘tapijtweekend’ gepland in Deerlijk. Tijdens deze twee dagen verhuist de expo naar De Kazerne (Leon Defraeyeplein). We voorzien tijdens het weekend heel wat activiteiten (workshops, voorleesmomenten, enz.) en een coronaproof bedankingsmoment voor alle medewerkers.

Ontdek meer op www.tapijtsgeest.be, Download enkele foto's op www.tapijtsgeest.be/pers

Type: Persbericht
Naam: Lieze Neyts
Organisatie: zuidwest
Adres: President Kennedypark 10
Stad: 8500 Kortrijk
Telefoon: 056 24 16 16