Transfo verwelkomt wielerkampioenen tijdens Tournée Flandrienne

Transfo Zwevegem krijgt tijdens het weekend van 18 september andermaal een sportieve uitstraling aangemeten. De eerste editie van Tournée Flandrienne heeft deze unieke locatie uitgekozen als uitvalsbasis. Tournée Flandrienne wil naast het stimuleren van het fietsgebruik voor het woon-werkverkeer - en dan in het bijzonder met de E-bike - ook aandacht voor een betere verkeersveiligheid voor de fietser. De opbrengst van deze meerdaagse gaat naar de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (SAVE) waarvan Zwevegem in het voorjaar ook het charter ondertekende.

Tussen het startweekend en begin november zijn verschillende groepsritten met wielerkampioenen geprogrammeerd. Vier ritten krijgen het startschot in Zwevegem en doorkruisen een prachtig parcours in de Scheldevallei en de Vlaamse Ardennen.

Tournée Flandrienne wordt op vrijdag 18 september op gang getrokken door voormalige judoka Gella Vandecaveye en wielergrootheid Tom Boonen. Deze rit brengt vooral managers in het zadel die dit als een uniek gebeuren zien om te netwerken en het e-bikeverkeer te promoten. Vooraleer een retourtje naar de Hotond in Oudenaarde wordt gemaakt is er nog een kort VIP-gebeuren, aaneengepraat door VTM-icoon Marlène de Wauters. Op zaterdag 19 september rijden tijdens de ‘Ladies only’ alleen vrouwen in het wiel van Sanne Cant en op zondag 20 september is het de beurt aan Niels Albert om de tocht te leiden.

Tijdens het weekend van 18 september wordt aan dit evenement ook een e-bike-testevent gekoppeld. Op deze openluchtfietsmarkt presenteren plaatselijke fietshandelaars, Decathlon en Fiets! (van colruytgroup) verschillende e-bike-merken. Dit is een unieke gelegenheid om hiervan eens te proeven.

Gella Vandevaeye en Carl Berteele zijn ambassadeurs van deze Tournée Flandrienne.

Burgemeester Doutreluingne: “Het gemeentebestuur geeft haar volledige steun aan dit prachtig initiatief. De coronatijden hebben ons nog meer dan vroeger tot fietsen aangezet en dit moet verder doorgetrokken worden, uiteraard in veilige omstandigheden. Vergeet niet dat Tournée Flandrienne een initiatief is van een Zwevegemse vereniging, vzw Th-e Chain met als bezielster Hilde Maet, een onderneemster uit Heestert.”

Raf Deprez, schepen van Sport en burgemeester Doutreluingne rijden op vrijdag 18 september al zeker mee. Wie er ook bij wil zijn, kan het rittenschema bekijken en zich inschrijven via deze website: www.tourneeflandrienne.be

Type: Persbericht
Naam: Communicatie Zwevegem
Organisatie: gemeente Zwevegem
Adres: Blokkestraat 29
Stad: 8554 Zwevegem
Telefoon: 0492 13 51 06