Twee aperitiefconcerten in Kappaertkerk

Alvorens een nieuwe naam op de Kappaertkerk in Zwevegem prijkt, wordt deze polyvalente zaal op heden al ingezet voor talrijke activiteiten. Dit zowel van verenigingen alsook voor eigen programmatie van de dienst Cultuur.

In april kan men er 2 zondagen terecht voor aperitiefconcerten.

Op 2 april ligt de focus op Jazz met het Bram Weijters Trio.
Wie vertrouwd is met de Belgische hedendaagse jazz kent pianist Bram Weijters van zijn fusionband Bram Weijters’ Crazy Men of van zijn samenwerkingen met de Amerikaanse trompettist Chad McCullough.

Bram is een veelzijdig muzikant en voelt zich in alle genres thuis: jazz, jazzrock, klassiek, pop, …Hij is tevens actief in bands zoals Mazzle, Jelle Van Giel Group of Piet Verbist Quartet. Ook popartiesten zoals Mauro Pawlowski of Raymond van het Groenewoud doen beroep op zijn muzikale kwaliteiten.

In zijn trio wordt de pianist vergezeld door de ervaren bassist Piet Verbist en door drummer Lionel Beuvens. Piet Verbist kennen we onder andere van het Jef Neve trio. Lionel Beuvens werkte onder meer samen met Peter Hertmans, Tuur Florizone en Frank Vangenée.
Het trio brengt werk uit de eerder verschenen albums van leader Bram Weijters, aangevuld met nieuwe composities die helemaal in de lijn liggen van Weijters’s pianospel: lyrisch, geworteld in traditie, maar met een modern en pittig randje.

Op zondag 16 april zorgt het Pianotrio Rubicae voor een klassiek concert.
De muzikale roots van het pianotrio liggen in verschillende academies en het Symfonieorkest Vlaanderen. De drie dames van het pianotrio ontmoetten elkaar tijdens een muziekstage. Zo besloten ze ook samen een concept op te zetten. Ze spelen oa. muziek van Menselssohn, Haydn en Glière.

De concerten starten telkens om 11 uur. Na deze concerten volgt telkens een hapje en een drankje (dit zit in de ticketprijs inbegrepen). Tickets zijn te verkrijgen via webhopzwevegem.recreatex.be en kosten 16 euro (+ 16 jaar) of 10 euro (- 16 jaar).

Meer info: cultuur@zwevegem.be – 056 76 55 67.

Type: Persbericht
Naam: Dienst communicatie Zwevegem
Adres: Blokkestraat 29
Stad: 8554 Zwevegem
Telefoon: 0492 13 51 06