Uitnodiging: Commerce Design Awards Doornik 16.09

Kortrijk lanceerde vorig jaar de Commerce Design Awards. Een uitreiking waarbij handelaars die hun zaak en de buurt opwaarderen door samen te werken met een designer in de kijker werden gezet. Een uitreiking die volgend jaar herhaald zal worden. Deze actie vindt nu ook plaats bij partnerstad Doornik binnen het INTERREGV-project DESIGN'IN.

De stad Doornik en het Territoriaal Ontwikkelingsagentschap IDETA hebben hun krachten gebundeld met de steden Kortrijk, Rijsel en Bergen. Hun gemeenschappelijke doelstelling: de aantrekkelijkheid van stadscentra verbeteren door middel van design.

In Doornik wordt de start van het nieuwe schooljaar in september gemarkeerd door de lancering van de wedstrijd Commerce Design.
Dit bestaat uit 14 winkels in het centrum van de stad die hun herinrichting in samenwerking met Franse en Vlaamse ontwerpers uit de Kortrijkse regio hebben voltooid. De wedstrijd loopt van 16 september tot 21 oktober. Tijdens deze periode kunnen klanten en bezoekers online stemmen op hun favoriete shop (publieksprijs); een jury zal de winnaar van de Best Design Achievement Award kiezen.

Wij nodigen u graag uit op de persconferentie ter gelegenheid van de voorstelling van de wedstrijd, die zal plaatsvinden op donderdag 16 september van 11.30 tot 12.30 uur in de zetel van IDETA (35 quai Saint-Brice in Doornik), in aanwezigheid van mevrouw Caroline Mitri, schepen voor handel en economische ontwikkeling, mevrouw Sylvie Liétar, schepen voor cultuur en toerisme, en de partners van het project.

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen via Heuskin@ideta.be, aangezien het aantal plaatsen beperkt is.

Type: Persuitnodiging
Naam: Sébastien Hylebos
Organisatie: Designregio Kortrijk
Adres: Broelkaai 6
Stad: 8500 Kortrijk
Telefoon: 056519183